GEZE en Priva plannen samenwerking voor toekomstige Gebouwautomatisering


Priva B.V. en GEZE GmbH besloten een intentieverklaring te ondertekenen om hun samenwerking op het gebied van gebouwautomatiseringssystemen en -oplossingen vorm te geven.

Energiezuinigheid, veiligheid en comfort zijn een aantal van de belangrijkste eisen overal ter wereld op het gebied van gebouwautomatisering. Om bovengenoemde punten te waarborgen, is het belangrijker dan ooit tevoren om alle elementen te integreren in een gebouw. Dit vereist samenwerking en interdisciplinaire samenwerking tussen verschillende productgroepen, zodat het "Internet of things" algemeen geaccepteerd wordt.

In de bouw zorgt de BACnet-communicatiestandaard voor open communicatie en interactie. Priva en GEZE gebruiken deze standaard al jaren. Het begin van de samenwerking.

Vertegenwoordigers van Priva B.V. en GEZE GmbH hebben een intentieverklaring getekend op het GEZE-hoofdkantoor in Leonberg, Duitsland. Foto's: GEZE GmbH

Beide bedrijven ontwikkelen hun automatiseringsproducten en -oplossingen met een open netwerk protocol.  "Daarom zijn deze oplossingen zeer compatibel en dit vergroot de  toegevoegde waarde voor al onze klanten en eindgebruikers. Zo kunnen we bijvoorbeeld flexibele oplossingen toepassen op specifieke wensen van de klant", vertelt Brigitte Vöster-Alber van GEZE. “Dit betekent dat we snellere en gedetailleerdere oplossingen zullen hebben voor uitdagingen op het gebied van gebouwautomatisering”, beaamt Meiny Prins van Priva. Priva en GEZE bekrachtigen de positieve invloed van deze samenwerking, nu en in de toekomst. Vooral hun klanten zullen er profijt van hebben.

Om deze intentieverklaring te vertalen naar concrete acties worden er werkstromen gecreëerd ten aanzien van geoptimaliseerde gebouwautomatisering en visualisatie en wordt de synergie tussen energiezuinigheid en comfort versterkt.

Klanten en eindgebruikers zijn verzekerd van de juiste mix van veiligheids- en comfortfuncties voor slimme visualisatie, transparant toezicht en efficiënt beheer van gebouwautomatisering via het netwerk. Dit zorgt voor klimaatbeheersing, energiebesparing, optimaal hergebruik van water en nog veel meer. Niet alleen voor utiliteitsgebouwen zoals kantoren, winkels, hotels en ziekenhuizen, maar ook voor tuinbouw en binnenkweekfaciliteiten.

Vertegenwoordigers van Priva B.V. en GEZE GmbH hebben een intentieverklaring getekend op het GEZE-hoofdkantoor in Leonberg, Duitsland. Foto's: GEZE GmbH


Priva ontwikkelt en produceert technologieën voor slimme gebouwen, klimaatbeheersing en procesbeheer. De unieke combinatie van software, hardware en diensten biedt oplossingen voor gebouwautomatisering, tuinbouw en binnenkweek. De oplossingen van Priva resulteren in minder verbruik van schaarse natuurlijke hulpbronnen, zoals energie en water. Ze dragen bij aan de winstgevendheid en duurzame groei van klanten. Priva is een familiebedrijf met kantoren in dertien landen. Samen met een internationaal netwerk van gecertificeerde Priva-partners is Priva actief in meer dan honderd landen.

GEZE staat voor innovatie en hoogwaardige producten, processen en diensten. GEZE is een van de wereldmarktleiders en een betrouwbare partner op het gebied van producten en systemen voor deuren, ramen en veiligheidstechnologie. GEZE implementeert optimale oplossingen en combineert functionaliteit en veiligheid met comfort en design, ongeacht wat de gebouwvereisten zijn. GEZE Cockpit is zo'n product en levert een uniek netwerk van deur- en raamtechnologieën met slimme software en open interfaces om het gat in gebouwautomatisering te dichten.