GEZE - Türschließer bei ISS Dome, Düsseldorf
SecuLogic RWS
GEZE - Rettungswegsystem bei ISS Dome, Düsseldorf
SecuLogic RWS
GEZE - ISS Dome, Düsseldorf
ISS Dome, Düsseldorf

Nieuw multifunctionele hal voor de metropool aan de Rijn

Architectenbureau: RKW, Düsseldorf

De ISS DOME is een multifunctionele hal in Rath, een stadsdeel in het noorden van Düsseldorf, die werd geopend op 2 september 2006. De hal biedt bij thuiswedstrijden van de ijshockeyvereniging DEG Metro Stars uit Düsseldorf plaats aan 13.400 toeschouwers en is daarmee, na de LTU arena, de grootste evenementenlocatie in de stad Düsseldorf. Bij concerten en andere evenementen biedt de hal een capaciteit van 12.500 toeschouwers.

De ijshockeyvereniging is verhuisd vanuit het stadion aan de Brehmstrasse naar de ISS Dome omdat de oude locatie, inmiddels 71 jaar in gebruik, niet meer beantwoordde aan de hedendaagse eisen. De nieuwe hal biedt ca. 4000 staanplaatsen - een zeer opmerkelijk gegeven voor een multifunctionele hal.

GEZE droeg aan de nieuwbouw bij met diverse SecuLogic-vluchtwegsystemen, in noodgevallen onmisbaar in een hal van deze omvang. Honderden verschillende opbouw deurdrangers van het TS 5000-systeem zorgen ervoor dat alle deuren makkelijk kunnen worden gesloten. Verschillende elektrische motoren van het model E 212 openen de ramen zonder dat er een handmatige bediening noodzakelijk is.