GEZE - TSA 160 NT-IS in der neuen Messe Stuttgart
GEZE TSA 160 NT IS
GEZE - TS 5000 L-ISM in der neuen Messe Stuttgart
GEZE TS 5000 L-ISM
GEZE Boxer
TSA 160 F-IS

De Neue Messe Stuttgart: waar innovatie en emotie samenkomen

Architectenbureau: Wulf & Partner, Stuttgart

Met een perfecte infrastructuur met een vanuit heel Europa unieke bereikbaarheid voor alle vormen van verkeer ging de Neue Messe Stuttgart 2007 van start. Naar ontwerp van de architecten Tobias Wulf en Kai Bierich uit Stuttgart ontstond een ultramoderne beursomgeving die op het gebied van besparingen en milieu de weg wijst, met een gebruiksoppervlakte van in totaal 100.000 m2, verdeeld over acht beurshallen en een congrescentrum. De spectaculaire parkeergarage met groendak als beurspark is over de snelweg heen gebouwd. Het ambitieuze project is door de Immobilienzeitung bekroond met de vastgoedprijs "Immobilien-Award". De juryleden waren overtuigd door de architectuur, het spaarzame en innovatieve karakter en de gebruiksvriendelijkheid. GEZE heeft een bijdrage geleverd in de hoedanigheid van totaalaanbieder voor de diverse terreinen van de gebouwentechniek.

De belangrijkste ingangen van het beurscomplex moeten opgewassen zijn tegen een druk verkeer van publiek en daarmee ook voldoen aan extra hoge veiligheidscriteria. De hallenfaçade is uitgerust met het automatische draaideursysteem GEZE TSA 160 NT en de compacte, zeer krachtige kleefmagneet MA 500 voor nooduitgangsdeuren en bevoorradingsdeuren. De kleefmagneet vergrendelt de deuren zonder deze af te sluiten. In geval van gevaar kunnen de deuren ook bij stroomuitval snel en veilig worden geopend. Ook de deuren in het trappenhuis van de hoge hal en de façadedeuren van het internationale congrescentrum zijn uitgerust met GEZE TSA 160 NT. Deze bieden de beursbezoekers betredingsgemak in een open en transparante sfeer.

De deuren van de verbindingsgangen van de beurshallen zijn uitgerust met de opbouw deurdranger GEZE TS 5000 L met T-stop-glijrail. Dankzij de geïntegreerde openingsbegrenzing voorkomt de GEZE T-stop dat mensen ingeklemd kunnen raken tussen het deur en de deurstopper en zorgt op die manier voor meer veiligheid en esthetiek, aangezien de in- en doorgangen zonder storende deurstoppen kunnen worden vormgegeven. Voor een veilige en soepel verlopende logistiek zijn de dubbele deuren in de voorzienings- en mediahallen onder de beurshallen uitgerust met de deurdrangers GEZE TS 5000 R-ISM met geïntegreerde rookschakelaarcentrale. In geval van brand wordt de rookmelder geactiveerd en sluit de deur automatisch.

In de houten brandwerende deuren is de geïntegreerde deurdranger Boxer met de rookschakelaar RSZ6 ingebouwd. Door zijn inpassing in het deurblad zijn de deurdrangers en de glijrail onzichtbaar als de deur gesloten is. De GEZE-rookbeveiligingscentrale detecteert in een vroeg stadium rook en vuur en sluit in het geval van brand de brandwerende deuren automatisch af.

Het gebouwenconcept van GEZE voor deur-, raam- en veiligheidstechniek dat in de Neue Messe Stuttgart is gerealiseerd, weerspiegelt de maximale eisen die aan de veiligheid, functionaliteit en design van het meest ambitieuze beursproject in Europa zijn gesteld.