GEZE - MSW Design- schuifwandsysteem, Mövenpick Hotel, Stuttgart Fluchhaven
Hotel Crowne Plaza
GEZE - Schiebewandsystem bei Mövenpick Hotel, Stuttgart Flughafen
Slimdrive EMD
Hotel Crowne Plaza

Crowne Plaza: unieke combinatie klassiek en modern

Architectenbureau: Altiplan, Luik

Midden in het hart van de eeuwenoude stad Luik bevindt zich het vijfsterrenhotel Crown Plaza Liege, een unieke hotelinfrastructuur waarvan de architectuur op harmonieuze wijze klassiek erfgoed en moderniteit combineert. Het chique en stijlvolle Crowne Plaza telt 126 bijzonder elegante en volledig uitgeruste kamers. Dit gloednieuwe, op de stad gerichte hotel is gebaseerd op het originele concept van Urban Resort ®. Dit houdt in dat het hotel beschikt over talrijke ruimtes en services, waaronder het gastronomische restaurant “Le Sélys”, de kwaliteitsbrasserie “Ô Cocottes”, de bar “La Cave” in een voormalige wapenzaal uit de 16e eeuw en de wellnessruimte Osmose met sportclub, verzorgingscentrum, ontspanningsruimte en zwembad.

Het Crown Plaza is als laatste toegevoegd aan de Intercontinental groep. Een groep, welke bestaat uit 4500 hotels in 100 landen. GEZE heeft biigedragen aan de hotelinfrastructuur door het hotel te voorzien van een geheel nieuwe entree. De automatische schuifdeur Slimdrive SC is een automatische rondschuivende deur geplaatst, geheel in de stijl van het gebouw. De grote afmetingen zorgen voor het comfortabel veilig betreden van het gebouw voor iedere bezoeker. Door de minimale aandrijfhoogte van slechts 7 cm en zijn afwerking met LED verlichting en een op maat gemaakte 22 mm mat, is de deur een uitnodigend visitekaartje om het gebouw te betreden.

Dhr. Brisy van het toonaangevende architectenbureau Altiplan, met vestigingen in Luik en Brussel,  heeft, voor de draaideur tussen het restaurant en het terras een Slimdrive EMD-F voorgeschreven. Met name de hoogte van slechts 7 centimeter en de prachtige (design) uitstraling heeft bij de besluitvorming een belangrijke rol gespeeld. Het GEZE draaideursysteem is onderhoudsarm, heeft een onverslijtbare motor en opent en sluit deuren geruisloos.

In het hotel is ook gebruik gemaakt van de TSA 160, een elektrohydraulische aandrijving voor draaideuren. Dit product overtuigt door haar veilige werking en geslaagd design. Kleine en lichte, maar ook grote en zware deuren gaan veilig en goed open en dicht. De systemen hebben geen enkele moeite met een hoge gebruiksfrequentie. Op de kamers zijn voorzien van GEZE TS 3000 V opbouw deurdrangers, geschikt voor rechts en linksdraaiende rook- en brandwerende deuren tot 1100 mm deurbreedte.