GEZE - Schiebetürantrieb bei Hesperia Tower Hotel, Barcelona
Slimdrive SL
GEZE - Spindelantrieb bei Hesperia Tower Hotel, Barcelona
Spindelaandrijvingen
GEZE - Teleskopschiebetürantrieb bei Hesperia Tower Hotel, Barcelona
TSA 160 Invers

GEZE-producten in de Spaanse metropool

Architectenbureau: Richard Rogers, UK und Balaguer y Arquitectos Asociados, Spanje

Met zijn 107 meter hoge toren is het nieuwe Hesperia Tower Hotel een van de hoogste gebouwen van Barcelona. Het ontwerp is het resultaat van een internationale samenwerking tussen twee gerenommeerde architectenbureaus: Balaguer y Arquitectos Asociados uit Spanje en Richard Rogers uit Groot-Brittannië.

De uitkomst is een functioneel en esthetisch gebouw dat zich perfect laat integreren in de urbane omgeving. Op de toren staat een spectaculaire glazen koepel met een doorsnee van 24 meter. De koepel biedt de bezoekers een adembenemend 18 km ver uitzicht in alle windrichtingen. Onder de koepel bevindt zich ook het toprestaurant "Evo" onder leiding van sterkok Santi Santamaría.

GEZE heeft dit ambitieuze project geheel uitgerust met innovatieve producten. De schuifdeuraandrijving Slimdrive SL en de telescoopschuifdeuraandrijving SLT leiden tot functionaliteit bij de entree zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van het gebouw. De draaideuraandrijvingen TSA 160 Invers zorgen voor veiligheid bij vluchtwegen en staan ervoor in dat de deur ook bij stroomuitval op veilige wijze opent. De TS 2000 V zorgt op diverse etages voor een betrouwbare afsluiting  van de deuren van de hotelkamers. Binnen in de spectaculaire glaskoepel zorgen elektrische GEZE-spindelaandrijvingen voor frisse lucht en overtuigen met hun perfecte inpassing in de moderne omgeving.