GEZE - Slimdrive SL Antrieb bei Steigenberger Hotel de Saxa, Dresden
Slimdrive SL
GEZE - Türschließer TS 5000 bei Steigenberger Hotel de Saxa, Dresden
Deurdranger TS 5000
GEZE - Oberlichtöffner OL 100 bei Steigenberger Hotel de Saxa, Dresden
Bovenraamsluiter OL 100
GEZE - Türschließersystem TS 3000 V bei Steigenberger Hotel de Saxa, Dresden
TS 3000 V

GEZE-producten in het nieuwe First Class Hotel

Architectenbureau: IPRO, Dresden

In hartje Dresden, in de onmiddellijke nabijheid van de gerestaureerde Frauenkirche, heeft de Steigenberger-Gruppe in april 2006 de deuren van haar nieuwe hotel geopend. In het kader van de renovatie van de kerk en de reconstructie van de oude "Neumarkt" is naar historisch voorbeeld een 180 kamers en 6 verdiepingen tellend hotelcomplex met hoogwaardige winkels gecreëerd.
Op het terrein van het voormalige "Hôtel de Saxe", dat in 1786 werd gebouwd en in 1888 moest wijken voor een postkantoor in barokstijl, straalt het nieuwe gebouw een uitnodigende gemoedelijkheid uit en laat het zich op harmonische wijze inpassen in het modern-historische stadsbeeld van Dresden.

Alle kamerdeuren zijn uitgerust met de GEZE TS 3000 V-deurdrangers, die zo zijn gelakt dat ze helemaal zijn afgestemd op de elegante houten kamerdeuren en op die wijze de elegante ambiance ondersteunen. De uitrusting van het entreegedeelte met twee Slimdrive SL-schuifdeursystemen bleek een gelukkige keuze voor de perfecte realisering van het designconcept. In de openbare gedeelten, zoals bijvoorbeeld de foyer, is het in vele varianten verkrijgbare deurdrangersysteem TS 5000  gebruikt. De bovenramen in de winkels kunnen eenvoudig worden bediend met het slanke bovenraamsluitingssysteem OL 100.