GEZE - capricorn
capricorn
GEZE - Slimdrive SLV
Slimdrive SLV
GEZE - Slimdrive SLV
Slimdrive SLV

Gebouwtechniek van de toekomst

 

Architectenbureau: Gatermann + Schossig, Keulen

Het Capricorn-kantoorgebouw is gelegen in de Medienhafen in het zuidwesten van Düsseldorf. Dit complex huisvest internationale en toonaangevende architecten uit de regio.

De grote glazen hallen van het meandervormige gebouw vereiken de acoustiek. De glazen façade is geaccentueerd in elkaar afwisselende rode tinten. Het door de architecten Gatermann + Schossig ontworpen gebouw combineert de strengtste milieueisen met optimale werkplekken. De compacte bouwwijze, de warmte-isolatie, innovatieve ventilatie-installaties met warmteterugwinning, betonkernactivering in combinatie met geothermie en een natuurlijke ventilatie behoren tot het concept van het Low Energy-gebouw.

Met zijn producten heeft GEZE zijn steentje kunnen bijdragen aan deze moderne techniek. De entree wordt gevormd door een Slimdrive SLV-hoekschuifdeur, die slechts in een kleine hoek kan worden geopend. GEZE SecuLogic-vluchtroutesystemen regelen in noodgevallen de in- en uitgangen. De automatische draaideuraandrijvingen TSA 160, dubbele deuraandrijving TSA 160 IS en de schuifdeuraandrijving Slimdrive SL-FR voor gebruik op vluchtwegen vergemakkelijken de controle van verschillende toegangen in het gebouw.