GEZE - Schiebetürantriebe Econodrive EL-BO bei Flughafen, Barcelona
Econodrive EL-BO
GEZE - TSA 160 bei Flughafen, Barcelona
TSA 160
GEZE - Schiebetürantriebe Econodrive EL-FR bei Flughafen, Madrid
Econodrive EL-FR
GEZE - Schiebetürantrieb Econodrive EL-FR bei Flughafen, Madrid
Econodrive EL-FR

Bekroond met "Oscar voor de architectuur"!

Architectenbureau: Richard Rogers Partnership

De uitbreiding van de grootste en voornaamste luchthaven van Spanje, "Madrid Barajas" is voltooid. Met de opening van een nieuwe terminal zijn de voorwaarden voor de capaciteit van max. 70 miljoen passagiers per jaar gecreëerd. Dit ultramoderne bouwproject van 120.000 km2, ontworpen door de Spaanse architect Antonio Lamela en zijn Britse collega Richard Rogers, behoort tot de meest spectaculaire luchthavengebouwen ooit. Deze architectonische meesterprestatie is in 2006 bekroond met de Stirling Prize, de "Oscar" in de architectuur. De voornaamste prijs op architectuurgebied van Groot-Brittannië is in Londen aan zes bouwprojecten gegeven.

De hoofdterminal bestaat uit drie gebieden met daaroverheen, gestut door stalen "bomen", een geweldig dak, waarvan de gewelfde vorm doet denken aan lippen of vleugels. Het eenvoudige materiaalpalet, royaal invallend daglicht en ruimtelijke helderheid geven de architectuur een direct karakter - de grootte en functionaliteit is indrukwekkend. Ook de technische uitrusting, van de check-in, het informatiesysteem tot het transport van passagiers en bagage, beantwoordt aan het allermodernste dat vandaag wereldwijd beschikbaar is.

De ingebouwde GEZE-producten bekoren door het samenspel van functionaliteit en onopvallende dialoog met de architectuur. Zij voldoen aan de hoge veiligheidsstandaard van een luchthaven en onderstrepen tegelijkertijd het futuristische design en het moderne karakter van het gebouw. De entree, die is uitgerust met de automatische schuifdeuraandrijving GEZE Econodrive EL-FR is afgestemd op de totaalindruk van de entreehal, biedt de hoogste veiligheidsstandaard en dient daarbij als windbescherming.