AIDAdiva op zee
GEZE MSW aan dek
GEZE - Schiebetüranlagen bei AIDAdiva
VTM 300-schuifdeuren

GEZE aan boord van de AIDAdiva

Een spectaculaire lichtshow in de haven van Hamburg vormde op 20 april 2007 de omlijsting voor de doop van een uniek luxeschip: de "AIDAdiva". De AIDAdiva is de eerste uit een serie van vier clubschepen die AIDA Cruises laat bouwen. De passagiers profiteren van de combinatie van de modernste techniek en comfortabele inrichting. Het merendeel van de hutten zijn buitenhutten, waarvan vele een eigen balkon hebben. Kenmerkend voor de flair van het clubschip is dat zij is uitgerust met moderne podium- en entertainmenttechniek. Op 30 april is de AIDAdiva begonnen aan haar eerste reis, van Hamburg naar Palma de Mallorca.

Voor deze gigant op volle zee heeft GEZE GmbH verschillende producten uit zijn brede productpalet voor deur-, raam- en veiligheidstechniek geleverd. Schuifdeuraandrijvingen, zoals bijv. de GEZE VTM 300 of de GEZE Slimdrive VTM zijn optimaal berekend op een druk verkeer  en bieden betredingsgemak van deuren die niet onder alle omstandigheden makkelijk met de hand te openen zijn. Diverse ronde en telescoopschuifdeursystemen vervolledigen op perfecte wijze de bijzondere architectonische vormgeving aan boord. Toch zijn niet alle GEZE-producten onmiddellijk te zien, zoals bijvoorbeeld de geïntegreerde deurdranger GEZE Boxer, die volledig in het deurblad is ingebouwd en waarvan alleen de glijrail zichtbaar is als de deur open is.  Andere producten zijn bijv. de deurdranger TS 2000, 4000, 5000 of de TS 4000 Tandem. Passagieren komen de innovatieve techniek van GEZE tegen bij het openen van deuren en ramen in hun hutten, de restaurants, de bars of gewoon tijdens de dagelijkse wandeling over het dek.

Het entertainmentaanbod van de AIDAdiva is net zo afwisselend en groots als al het andere aan boord. Het schip biedt op 13 dekken een enorm scala aan mogelijkheden voor de gasten, zoals bijvoorbeeld zeven restaurants, elf bars, één fitness- en wellnessruimte en een casino. Natuurlijk kwamen ook hier de GEZE-oplossingen van pas.

En ook bij de bar bij het zwembad zijn GEZE-producten toegepast. Het DJ-eiland op het bovendek wordt omringd door een ellipsvormig handmatig schuifwandsysteem (MSW) van glas. Op deze manier kan dit hele gebied handmatig en zonder grote krachtsinspanning volledig worden gesloten of zo ver worden geopend als men wenst. Ook bij de bar bij het zwembad hebben de ontwerpers van GEZE blijk gegeven van hun kunnen: Schuifelementen, die doen denken aan surfplanken, bewegen zich slingerend rondom als een glinsterend gordijn, Deze lopen over een MSW-looprail heen. Voor dit project kwamen bijzondere competenties om de hoek kijken, vooral op het gebied van geleidingsrails en bescherming tegen corrosie.

Met de AIDAdiva is de wereldberoemde AIDA-cruisevloot wederom uitgebreid met een gigant vol luxe. Net als haar voorgangers (AIDAcare, AIDAvita, AIDAaura) heeft de wieg van de AIDAdiva gestaan op de Meyer-werf in Papenburg. Deze scheepswerf, die gerekend vanaf 1795 wordt gerund door de zesde generatie, staat bekend om hoogwaardige producten, kwaliteit en vooral luxe cruiseschepen - daarom vormen GEZE-producten de beste aanvulling, vanwege deze identieke kwalificaties.