GEZE - GEZE-Drehtüre bei Schlossarkaden, Braunschweig
Schlossarkaden
GEZE - Bodentürschließer TS 550 bei Schlossarkaden, Braunschweig
Vloerveer TS 550
GEZE - T-Stop Drehlager bei ECE Projektmanagement
T-stop-draailager
GEZE - TSA 160 NT bei Schlossarkaden, Braunschweig
TSA 160 NT
GEZE - EMD F-IS Drehtürantriebe bei Schlossarkaden, Braunschweig
EMD F-IS
GEZE - Türschließer TS 5000 bei Schlossarkaden, Braunschweig
Deurdranger TS 5000

Eén van Europa's spectaculairste wederopbouwprojecten

Architectenbureau: ECE Projektmanagement  

Na een recordbouwtijd van slechts twintig en een halve maand is een van de grootste en meest spectaculaire wederopbouwprojecten in Europa afgerond: Op 29 maart 2007 werden de Schlossarkaden in Braunschweig geopend.

De bouw van dit winkelcentrum was een van de meest ambitieuze projecten in Duitsland op het gebied van stadsplanning. De façade van het laat-classicistische residentieslot van Braunschweig, dat in de Tweede Oorlog werd verwoest en in 1960 werd gesloopt, werd geconstrueerd door ECE. Naast de bijna 600 uitgegraven en lastig te selecteren oorspronkelijke delen van het historische slot werden de overige elementen van de voorgevel opnieuw opgebouwd door vele steenhouwers, dezelfde die ook betrokken waren bij de wederopbouw van de Frauenkirche in Dresden. Zo kwam de façade van het slot van de oude bouwmeester Carl Theodor Ottmer opnieuw tot leven.

Het architectonisch spectaculair vormgegeven winkelcentrum biedt een aantrekkelijk en metropoolwaardig aanbod met meer dan 150 winkels op drie etages. Deze combinatie van de burcht en de moderne architectuur is uniek in Duitsland. Tot de opvallendste kenmerken binnen in het centrum behoren de burchthal, met licht doorstroomde rotondes, 1600 meter aan etalages en fraaie restaurants en boulevardcafés zowel aan de binnen- als buitenkant.

In de gewelven van de burcht heeft GEZE een van zijn eerste EMD F-IS-draaideuraandrijvingen geïntegreerd, de elektromechanische deuraandrijving voor dubbele deuren, met een aandrijfhoogte van slechts 7 cm. Diverse deurdrangers uit de TS 5000-serie en vloerveren uit de TS 550-serie vergemakkelijken de toegang tot de verschillende gebieden in het winkelcentrum. TSA 160 NT-IS-draaideuraandrijvingen zijn gemonteerd op de belangrijkste toegangsdeuren binnen in het winkelcentrum.