GEZE - Ditzinger Lebenslauf
GEZE-werknemers lopen 9000 euro bijeen voor mucoviscidose-patiënten
Feestelijke overhandiging van een donatiecheque

Ditzinger Lebenslauf

Bij stralend voorjaarsweer namen op 27 april 2008 dertig werknemers van GEZE deel aan een hardloopevenement voor een goed doel: De regionale afdeling van Baden-Württemberg van de Mukoviszidose e.V  organiseerde de tiende "Ditzinger Lebenslauf voor patiënten met taaislijmziekte. Doel van de benefietloop was geld "bij elkaar te lopen" voor de Mucoviscidosevereniging ter ondersteuning van projecten voor de verbetering van de behandeling van en het onderzoek naar taaislijmziekte, de opleiding van artsen en fysiotherapeuten en revalidatievoorzieningen voor de betrokkenen te ondersteunen.

De bonte mengeling van GEZE-werknemers legde alles bij elkaar opgeteld 450,5 kilometer af. Elke gelopen kilometer werd gesponsord met 20 euro, zodat een totaalbedrag van meer dan 9000 euro werd ingezameld. Bij de start waren bijna alle afdelingen vertegenwoordigd, van de directie tot aan de stagiairs en oud-werknemers.  GEZE-werknemers kwamen zelfs afgereisd vanuit Hessen, het Saarland en de Rijn-Neckar-driehoek. Even bont als de mix van GEZE-werknemers waren de "levenslopers" zelf: Want de Lebenslauf is een openbaar jogging- en walking-evenement, waar zowel beroepslopers als amateurs tussen 8.30 en 16.00 uur naar eigen kunnen en op eigen tempo konden lopen. Michael Rasimus, de organisator van de loop bij GEZE, liep zelf 50 kilometer in drie etappes, stagiair Björn Schradi legde zonder enige moeite 24 kilometer af. Als "levensloopster" gaf ook Martina Martens met haar afstand van 17,5 kilometer blijk van een groot uithoudingsvermogen. Ook alle andere GEZE-werknemers combineerden met kleinere etappes plezier en het goede doel. Peter Vogel verscheen aan de start met versterking: zijn zevenjarige zoon Lukas liep een afstand van maar liefst 10 kilometer.

De ongedwongen sfeer van de openbare loop, waarbij niet snelheid maar het aantal gesponsorde kilometers centraal staat, zal volgend jaar vast nog meer GEZE-medewerkers voor de Lebenslauf op de been brengen. En zo leren ze meteen ook collega's van andere afdelingen kennen.

Mucoviscidose (CF) is de meest voorkomende aangeboren en ongeneeslijke stofwisselingsstoornis in Centraal Europa. Mucoviscidosepatiënten moeten dagelijks intensieve fysiotherapie, ademhalingsoefeningen en inhalatie ondergaan en voortdurend medicijnen tegen infecties innemen. Met intensieve begeleiding is een levensverwachting van meer dan 30 jaar mogelijk.