GEZE - Türsysteme bei Carl Benz Center, Stuttgart
Carl Benz Center, Stuttgart
GEZE - Rundschiebetür Slimdrive SCR bei Carl Benz Center, Stuttgart
Ronde schuifdeur Slimdrive SCR
GEZE - Türschließer TS 5000 R bei Carl Benz Center, Stuttgart
TS 5000 R

Hotelentree opvallend vormgegeven

Architectenbureau: KBK Architekten, Stuttgart

Het Carl Benz Center in het NeckarPark in Stuttgart, gelegen tussen de Porsche Arena en het Gottlieb Daimler Stadion, bestaat uit de Carl Benz Arena en het viersterrenhotel Hilton Garden Inn en fungeert als fan- en servicecenter voor de voetbalvereniging Stuttgart. De Carl Benz Arena, met een capaciteit van tweeduizend mensen, is met een oppervlakte van 1500 m² een uitstekende locatie voor diverse vrijetijds-, sport-, cultuur- en zakelijke evenementen.

De afgeronde voorzijde van het gebouw zorgt voor een sierlijke en ranke uitstraling. In de façade, wat die nu reeds een oriëntatiepunt is, wisselen lamellen glaselementen met rode dagstukken en zilveren metalen panelen elkaar af. Het idee van de architect was een boeiend kleurenspel: Afhankelijk van waar men staat zweemt het gebouw naar zilver of naar rood.

De bijdrage van GEZE bestond uit de automatische deursystemen en de deurtechniek in de diverse delen van het gebouw. In het keukengedeelte bevindt zich een rookdichte schuifdeur met Slimdrive SL-RD-aandrijving die in noodgevallen zorgt voor veiligheid. Verschillende deursluitsystemen, zoals de TS 5000 R met geïntegreerde rookschakelaar en de TS 5000 L-ISM-varianten (standaardmontage op de deur aan de niet-scharnierzijde) treft men onder meer aan in de façade. De ronde schuifdeur Slimdrive SCR-FR kan worden ingezet op vluchtwegen en geeft de entree van het luxueuze hotel een moderne en visueel aansprekende vorm.