GEZE - GEZE TSA 325 revolving doors, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 325
GEZE - Slimdrive SD-Servo drive, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
Slimdrive SD-Servo
GEZE - GEZE IGG bei Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
GEZE IGG
GEZE - TSA 160 Invers bei Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 160 Invers

GEZE-glassystemen bieden een vrij uitzicht

Architectenbureau: Van Berkel en Bos Architecten, Amsterdam

Opgenomen in de nieuwe wereld van Mercedes Benz nodigt het Mercedes-Benz Museum uit tot een buitengewone verkenningstocht door de geschiedenis van de onderneming en de auto.

De plattegrond van het vanuit architectonisch oogpunt opmerkelijke museumgebouw doet denken aan een klavertje drie. In het midden van de gewelfde vorm ontstond op die manier een driehoekig atrium, waar de expositieruimten omheen zijn gegroepeerd. In een enorme dubbele helix wikkelen twee omgangen zich door de verschillende niveaus met 16.500 m² tentoonstellingsoppervlakte. De bezoekers beginnen hun rondgang daarbij niet op de begane grond, maar gaan eerst met de lift naar het hoogste punt van het museum en wandelen vanaf dat punt de spiraalvorm naar beneden toe. Zo kan de bezoeker van boven naar beneden de chronologische ontwikkeling van het merk en de mythe van Mercedes op de voet volgen.

Al bij het binnengaan van het museum wordt de bezoeker dankzij de GEZE TSA 325-carousseldeuren met het GEZE-glassysteem GGS naar alle kanten een blik gegund op de royale entreehal en op de tentoongestelde stukken. De carousseldeuren voegen zich als vanzelf in de glasfaçade in en harmoniëren buitengewoon goed met de uitzonderlijke architectonische stijl van het museum. Het geïntegreerde glassysteem IGG is bovendien aan draaideuren vastgebouwd.

Het Mercedes-Benz Museum is bekroond met de gouden designprijs van de Duitse Bondsrepubliek.