Ferrari World, Abu Dhabi
GEZE Slimdrive EMD

Snelheid en lawaai in de Ferrari World Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten zijn wereldwijd geroemd door hun overweldigende gebouwen – niet op de laatste plaats door de grootste wolkenkrabber, de Burj Khalifa met een hoogte van 828 meter. Eind 2010 werd de laatste hand gelegd aan een ander indrukwekkend gebouw: de Ferrari World Abu Dhabi.

Geraamd als één van de highlights in de nieuwbouw-sector op het 2.500 Hectare grote Oostelijk gelegen eiland Yas Eiland en in de buurt van een luchthaven, trekt het ontspanningspark gasten uit de hele wereld aan. De Ferrari World Abu Dhabi is het eerste Ferrari-Themapark en bovendien het grootste Indoor-Themapark wereldwijd. Met meer als 20 voertuigen en attracties rond het thema Ferrari, verbindt het Ferrari Park, design met technologie. Op deze manier wordt de Ferrari geschiedenis tot leven gewekt.

Het uitzonderlijk architectonische gebouw, wat zich in het themapark bevindt, werd door Benoy Architects ontworpen. Door het klassieke zijprofiel van de Ferrari GT geïnspireert, had het architectenbureau Benoy het idee, een gebouw te creëren, dat de kronkelinge vorm van de Ferrari sportwagens reflecteerd. Dienovereenkomstig ontstond een langgerekt zich bij zijn golvend dak passend gebouw, dat een kollosaal ferarirood dak overpand. De dakcontructie van Ferrari World Abu Dhabi heeft een gezamenlijke oppervlakte van 200.000 vierkante meter en een doorsnede van 700 meter. Het op het dak afgebeelde Ferrari logo is met 65 meter het tot nu toe allergrootste Ferrari logo ooit gemaakt.  De totale oppervlakte van Ferrari World Abu Dhabi omvat 86.000 vierkante meter en komt overeen met in de lengte 7 rijen voetbalvelden.

                      

Barrièrevrij toegangscomfort

Barrièrevrijheid wordt in openbare gebouwen steeds meer standaard. Om ervoor te zorgen dat mensen met volle handen, kinderen en minder-valide bezoekers het Ferrari World Abu Dhabi,  eenvoudig betreden kunnen, voorziet de filigrane automatische draaideur met GEZE Slimdrive EMD-F aandrijving, met een aandrijfhoogte van slechts 7 cm, barrièrevrij togangscomfort.

Slimdrive EMD aandrijvingen voor draaideuren zijn speciaal ontwikkelt voor toepassingen, waar de handmatige bediening onhandig, moeizaam of bediening met minimale krachtinspanning gewenst is. Door de aandrijfhoogte van slechts 70 mm en de glijrailtechniek zijn de Slimdrive EMD aandrijvingen zeer geschikt bij smalle deurprofielen en geringe montageruimte. De EMD is door de slechts 70 mm hoogte nagenoeg onzichtbaar in de Ferrari wereld.

De deur, aangestuurd via een bewegingsmelder of een schakelaar opent automatisch. De in- en uitschakelbare Push&Go functie stuurt de deuraandrijving aan door het kort aanraken van de deur. Slimdrive EMD draaideursystemen bieden maximale veiligheid en zijn volgens DIN 18650 gecertificeerd. Bovendien is de  EMD-F-variant voor rook- en branddeuren gecertificeerd.

In totaal werd in Ferrari World Abu Dhabi voorzien van  42 Slimdrive EMD-F aandrijvingen. Buiten de entreedeur werden ook bij verschillende uitgangen van diverse attracties  voorzien van deze barrièrevrije aandrijvingen.