GEZE - automatische Schiebetür Slimdrive SL bei John-Radcliffe Childrens Hospital, Oxford
Slimdrive SL
TS 4000
TS 4000

Feel Good-atmosfeer voor de kleine patiënten

Architectenbureau: Parry Bowen

Centraal in architectuur voor kinderziekenhuizen staat de koppeling van noodzakelijke ziekenhuisfuncties met een sfeer waarin patiënten zich prettig voelen. Ook in Groot-Brittannië behoort GEZE tot de toonaangevende leveranciers van systemen voor deur-, raam- en veiligheidstechniek. In het John Radcliffe-kinderziekenhuis in Oxford heeft GEZE Ltd. UK de ideale deuroplossingen gecreëerd voor een uitnodigende entree voor kleine patiënten om de angst bij hen weg te nemen.

Het John Radcliffe-kinderziekenhuis is gebouwd volgens de nieuwste standaard van kinderziekenhuisarchitectuur. Blikvanger van de hoofdingang is de dubbele automatische schuifdeur met het krachtige aandrijfsysteem GEZE Slimdrive SL. Met haar compacte design en geringe aandrijfhoogte van slechts 7 cm is de automatisch aandrijving Slimdrive SL amper waar te nemen. Deze voldoet zowel aan functionele als esthetische vereisten door de onopvallende en elegante inpassing in de moderne façade van de kliniek. Deze robuuste en hoogpresterende aandrijving heeft geen enkele moeite met een druk verkeer en de duizenden bewegingscycli als gevolg daarvan.

GEZE-producten worden gebruikt door het hele kliniekcomplex heen, ook de automatische draaideursystemen TSA 160 en de opbouw deurdrangers uit de serie TS 4000. De draaideuraandrijvingen uit de TSA-serie zijn bijzonder geschikt voor gedeelten waarin comfort en ondersteuning bij de betreding van deuren bijzonder belangrijk zijn. Daarnaast zijn de draaideuren uitgerust met een elektromagnetisch vergrendelingssysteem, waarmee gevoelige gedeelten van het ziekenhuis, bijv. de operatiekamers en intensive care-afdelingen goed worden afgesloten. Naast de voordelen op het gebied van veiligheid is de TSA-aandrijvingenserie zeer geschikt voor die delen van het ziekenhuis die veel worden bezocht, omdat daarin verschillende onmiskenbare voordelen samenkomen: De deuren kunnen worden geopend met minimale krachtsinspanning waardoor ze juist voor zwakkeren en met name kinderen zeer makkelijk te betreden zijn. Daarnaast maken TSA-aandrijvingen het voor het zorgpersoneel makkelijker om patiënten te vervoeren. "De hoogwaardige architectuur van het John Radcliffe-kinderziekenhuis vereist veilige en duurzame producten, die niet alleen standhouden geschikt zijn  bij continu gebruik, maar ook perfect inpasbaar zijn in de esthetiek van het gebouw. De Slimdrive SL is daarvoor de perfecte oplossing. Draaideursystemen van de TSA-productserie zijn onmisbaar in ziekenhuizen, omdat daarmee in het hele gebouw eenvoudig en met minimale krachtsinspanning toegang wordt geboden en men zodoende zich snel kan verplaatsen - een absolute voorwaarde die in een ziekenhuisomgeving levens kan redden," aldus Jules Quested-Williams, hoofd Distributie en Marketing van GEZE Ltd. UK. Projectleider van de kliniek Vickie Holcroft voegt daaraan toe: "Wij zijn erg enthousiast over de vormgeving van onze entree. Deze creëert een ambiance die men verwacht in een ultramodern kinderziekenhuis. De hoogwaardige verwerking ervan draagt niet in de laatste plaats bij aan de aangename en uitnodigende sfeer voor patiënten en werknemers".