GEZE Insights

#GEZEhack – individueel meesterstuk met GEZE Slimchain-aandrijving

Automatische raam- en deuraandrijvingen van GEZE maken niet alleen indruk bij grootschalige projecten in hotels en ziekenhuizen, maar ook als individuele oplossingen. Dit “meesterstuk” van Jonas Wessler laat goed zien hoe veelzijdig onze producten bij DIY-projecten kunnen zijn.

Meesterlijk: buffetkast met soundbar en technische snufjes

Jonas Wessler volgt een opleiding voor timmermansmeester. Het meesterstuk is een belangrijk onderdeel van deze training. Als liefhebber van muziek en techniek begreep Jonas Wessler het meteen: zijn meesterstuk moest met muziek te maken hebben – en met een innovatieve technische verrassing.

  • Het doel: een zelfontworpen buffetkast met geïntegreerd muzieksysteem.
  • Het slimme aspect ervan: de soundbar kan verlengd worden, indien nodig – met behulp van intelligente afstandsbediening vanaf een mobiele telefoon.
  • De uitdaging: soundbar en hefaandrijving dienen uiterst smal ontworpen te worden en intelligent gebruiksgemak te bieden.
  • De oplossing: de Bose Soundbar 300, gecombineerd met de Slimchain-kettingaandrijving en de Somfy Smart Home app.

Het streven naar een doel – van de eerste schets tot een complete technische oplossing

De buffetkast - de soundbar is bijna onzichtbaar erin verborgen.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

Dankzij de Slimchain-kettingaandrijving kan de soundbar uit de buffetkast geschoven worden.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

Jonas Wessler legt uit hoe zijn verplaatsbare elektrische muzieksysteem, dat hij in zijn zelfontworpen buffetkast heeft geïntegreerd, tot stand is gekomen.

“Toen de eerste schetsen van mijn buffetkast klaar waren, kocht ik een Bose Soundbar 300, omdat zijn smalle ontwerp goed in mijn globale concept paste. Aangezien de vereiste ruimte minimaal was, moet ik een kleine en onopvallende motor vinden.”

Het moeilijke was het vinden van een aandrijfmotor met een smal design en geruisloze werking. Hier kwam de specialistische achtergrondkennis van Jonas Wessler goed van pas:

“Als derde generatie in het bedrijf van mijn familie, dat voordeuren produceert voor verkoop in heel Duitsland en ook een regionale houtwinkel leidt, ben ik erg bekend met meerdere professionele producten. Dat was het voordeel voor mij: Ik kocht een GEZE Slimchain-kettingaandrijving, die normaal gesproken ontworpen is om een raam te openen, en die gemakkelijk in mijn muziek-buffetkast kon worden aangebracht dankzij zijn smalle design. Na meerdere pogingen en enig nadenken, was ik in staat om de soundbar elektrisch te bewegen met behulp van deze aandrijving, precies zoals ik me had voorgesteld.”

Het idee om de intelligente GEZE Slimchain-raamaandrijving te gebruiken, bood nog een voordeel voor het DIY-project:

Daarna stond ik voor het probleem hoe de motor te besturen, zodat de soundbar ingetrokken en verlengd kon worden via mobiele telefoon. Daarvoor koos ik een Somfy Smart-Home-besturing. Hierdoor kan ik de Somfy-app, die normaal gesproken luiken bestuurt, gebruiken om de GEZE Slimchain-aandrijving te besturen.

Jonas Weßler

Het resultaat is indrukwekkend: wanneer de soundbar gesloten, is hij onzichtbaar. Het is dan ook een bijzondere ervaring wanneer de soundbar wordt verlengd via de GEZE-aandrijving en de Somfy-app.

“Zelfs vandaag nog vind ik deze oplossing indrukwekkend, aangezien ik nu mijn mobiele telefoon kan gebruiken om de soundbar vanuit de buffetkast te verlengen, en de soundbar dan via Bluetooth aan te sluiten, voordat ik mijn favoriete muziek afspeel.”

Indrukwekkende oplossing met intelligent gebruikersgemak

Deze intelligente oplossing maakte niet alleen indruk op Jonas Wessler en zijn trainers: op 10 november 2018 had hij de gelegenheid om zijn “buffetkast met geluid” in Koblenz aan een breed publiek te presenteren tijdens de technologieshow “Nacht van de techniek”. De federale minister Julia Klöckner, die de vakbeurs bezocht, was ook enthousiast over de oplossing.

Dus stellen wij de vraag: zijn er nog meer GEZE-klanten die GEZE-systemen innovatief gebruiken voor hun DIY-projecten? Als u dat bent of u iemand kent, geef ons dan een seintje! Wij kijken uit naar het moment om uw #GEZEhacks met ons te delen!

Individuele oplossingen van GEZE

Bent u op zoek naar een innovatieve oplossing voor een specifiek project? Laat u adviseren door onze deskundigen: wij kunnen een individuele oplossing voor uw project vinden. Een automatische GEZE draaideur biedt bijvoorbeeld niet alleen in hotels gemak: bij een haardovendeur kunt u gemakkelijker hout toevoegen. Klinkt dat goed? Kom meer te weten over de individuele draaideuroplossing van GEZE.

Kom meer te weten over de individuele draaideuroplossing van GEZE