Planning

Een goede planning is het halve werk – GEZE kan u hulp bieden

Bouwprojecten worden steeds complexer door de introductie van nieuwe richtlijnen en innovatieve technologieën. Onze deskundigheid kan u helpen bij uw projecten. Wij bieden u persoonlijk en gepersonaliseerd advies in alle projectfases. Wij voorzien u van de noodzakelijke productinformatie en doeltreffende hulpmiddelen.

BIM-objecten

Geïntegreerde planning van gebouwen met GEZE BIM-objecten

© Getty Images/iStockphoto

  • Download BIM-objecten gratis
  • Beschikbaar voor ArchiCAD, Autodesk Revit, Nemetschek Allplan
  • Plug-in voor interface met de deurconfiguratietool

Bij het gebruik van ArchiCAD, Revit of Allplan kunt u het BIM-object van GEZE laden in uw CAD-software. BIM biedt aanvullende voordelen naast gebouwvisualiseringen, die van bijzonder belang zijn in de plannings- en bouwfase. De GEZE BIM-objecten bevatten informatie die gebruikt kan worden ter verstrekking van eenvoudig te plannen onderhoudsprocessen met transparante kosten.

Meer te weten komen over GEZE BIM-objecten

Uitnodiging voor aanbestedingen

De juiste documenten voor uw aanbesteding

© shutterstock

GEZE kan u helpen bij het creëren van project- en productspecifieke uitnodigingen voor aanbestedingen, tekeningen en kabelschema’s. De ermee verbonden standaard teksten en tools zijn beschikbaar voor download op onze website en in de GEZE-catalogus.

U kunt ook vertrouwen op GEZE-projectadviseurs. Zij geven u gratis ondersteuning voor het ontwikkelen van alle vereiste technische oplossingen, interdisciplinaire planning en het vervaardigen van deurlijsten.

Ga naar de GEZE-catalogus op Stabu

Ga naar de bestekteksten op de GEZE-website

GEZE ontvangt onderscheidingen van architecten

Architecten worden regelmatig geënquêteerd om te weten te komen met welke producenten van bouwproducten zij het liefst werken en wie de beste producten en oplossingen levert.

Meer tonen Minder tonen

Architecten houden van GEZE

© GEZE GmbH

Dubbele onderscheiding: op de Architects’ Darling Award in 2017 ontving GEZE goud in de categorie 'Automatische deuren'. Het bedrijf won ook de bronzen prijs in de categorie 'Veiligheid en toegangscontrole'. 

De Golden Phoenix is een onderscheiding voor de meest begeerde oplossingen in de bouwsector. Ongeveer 2.000 architecten en planners namen deel aan het onderzoek op grote schaal om te beoordelen wie de beste producten en oplossingen heeft aangeboden.

Gepersonaliseerd en branchespecifiek advies

© Karin Fiedler / GEZE GmbH

Hoe uw project er ook uitziet, u kunt er van op aan dat GEZE u ondersteunt als een competente oplossingsaanbieder en betrouwbare partner. Wij zijn vertrouwd met de ins en outs van iedere branche, zowel nationaal als internationaal, zodat wij u optimale planningsondersteuning kunnen geven. U ontvangt uitgebreid projectadvies voor alle specificaties, oplossingen en ondersteunende services.

De service-experts van GEZE hebben vele jaren ervaring en kennen alle behoeften voor gebouwsystemen. Ze ontvangen constant verdere professionele training, die de veranderende regelgevingen en richtlijnen dekken. We kunnen zelfs voldoen aan zeer gepersonaliseerde eisen samen met u.

Meer te weten komen over onze branche-oplossingen

Aarzel niet en neem contact met ons op voor een persoonlijk advies:

ga naar het contactformulier
Trainingen

Trainingen voor architecten en planners

In onze trainingssessies behandelen wij de meest frequente vragen van architecten en planners betreffende deurautomatisering, deurtechniek en veiligheidstechniek. Als systeemproducent begrijpen wij de wisselwerking tussen de verschillende eisen en kunnen wij deze kennis toepassen op de optimale selectie van de noodzakelijke componenten op deuren. Kom meer te weten over trainingscursussen in uw regio.

Planningstools

Nuttige planningstools voor uw project

Gecombineerd met persoonlijk advies kunnen onze GEZE-planningstools u ook direct op de werkplek ondersteunen. GEZE-planningstools helpen u om uw projecten efficiënter te ontwerpen. Deuren en ramen kunnen bijvoorbeeld online gepland worden. Dankzij onze app beschikt u over de verschillende GEZE-producten, zelfs wanneer u onderweg bent.

GEZE deurenlijstbeheer

Deurlijsten dienen over het algemeen als basis voor het opstellen van de tekst voor een aanbesteding, aangezien daarin alle eisen aan de deur zo uitgebreid mogelijk verzameld kunnen worden. Een duidelijk navigatiemenu, velden voor opmerkingen en comfort-functies zijn van grote hulp voor gebruikers bij het invullen van de GEZE-deurlijsten. Tegelijkertijd bieden de vele toelichtingen u hulp bij het nemen van beslissingen. GEZE voorziet gebruikers van een eenvoudig te gebruiken oplossing.

Inloggen bij het GEZE-klantenportaal

Powerturn-deurcomputer

Powerturn-deurcomputer

Powerturn-deurcomputer

Stel eenvoudig en snel vast voor welke toepassingsgebieden de Powerturn het meest geschikt is: door slechts enkele details in te voeren, kan de online deurcalculator de juiste berekeningen geven betreffende de mogelijke vleugelbreedtes en -gewichten.

Ga naar de Powerturn-deurcomputer

Automatische deursystemen configureren, inclusief kabelschema’s

Het GEZE-klantenportaal biedt u de optie om automatische deursystemen op eenvoudige wijze te plannen en te configureren. Na het afronden van de configuratie ontvangt u automatisch een kabelschema. Hiermee wordt niet alleen het planningsproces vereenvoudigd: aangezien de schema’s zijn toegewezen aan een specifieke bestelling, helpen ze ook om documentatie nauwkeurig in te vullen. Om nu met het planningsproces te starten, hoeft u alleen maar in te loggen op ons klantenportaal:

ga naar de configuratie van automatische deursystemen in het GEZE-klantenportaal

Tool draaideuren en ronde schuifdeuren 

Het GEZE-klantenportaal biedt u de optie om draaideuren en ronde schuifdeuren op eenvoudige wijze te plannen en te configureren. Om nu met het planningsproces te starten, hoeft u alleen maar in te loggen op ons klantenportaal:

Ga naar het tool voor draaideuren en ronde schuifdeuren in het GEZE-klantenportaal

Fensterberechnungsprogramm

Fensterberechnungsprogramm

WinCalc

WinCalc is tijdbesparend, eenvoudig in gebruik en handig, er kunnen complexe berekeningen mee gemaakt worden, geassocieerd met het ontwerpen van een raamsysteem. Dit programma stelt u in staat om zowel handmatige als gemotoriseerde ventilatieramen, rook- en warmteafvoer (RWA)-ramen en NRWG’s te berekenen en ook om de passende noodstroombesturingscentrale voor rook- en warmteafvoer (RWA) te ontwerpen.

Inloggen bij het GEZE-klantenportaal

GEZEthermic 

GEZEthermic berekent de warmteoverdrachtscoëfficiënten, zogenaamde U-waarden, voor schuifdeuren van GEZE, onder verwijzing naar EN ISO 10077-1:2006-09. U kunt de met deze functie vastgestelde U-waarden toepassen in uw energiebalansberekening.

Download GEZEthermic (ZIP | 10.62 MB)

LogiKal-datapakket

Bij het plannen, berekenen, bouwen en bestellen van gevels kunt u gebruik maken van productgegevens van Orgadata, BMEcat en Datanorm. Met een muisklik kunnen de technische details van GEZE-producten als pakketoplossingen worden opgenomen in berekeningen en planning en ook worden geïntegreerd in verdere productieprocessen. Ook aan speciale eisen kan eenvoudig worden voldaan. Zelfs complexe systemen kunnen makkelijk gepland en geproduceerd worden, zonder technische moeilijkheden te veroorzaken.

Vraag uw GEZE-datapakket aan bij Orgadata of neem contact met ons op:

GA NAAR ORGADATA

NEEM CONTACT MET ONS OP

Kabelplanning

Kabelplanning © GEZE GmbH

Kabelplanning

Bij het overdragen van de configuratieresultaten van de WinCalc-controlecentrumconfiguratie naar het GEZE-klantenportaal ontvangen gebruikers nu ook automatisch een kabelschema overeenkomstig de gepersonaliseerde eigendomsspecifieke details. Hiermee wordt niet alleen het planningsproces vereenvoudigd. Aangezien de schema’s zijn toegewezen aan een specifieke bestelling, helpen ze ook om documentatie nauwkeurig in te vullen.

Inloggen bij het GEZE-klantenportaal

Inloggen bij het GEZE-klantenportaal

Ons GEZE-portaal biedt u een groot aantal tools die het eenvoudig maken om te kiezen uit ons gamma van producten – zoals het configuratietool voor het plannen van deuren en ramen. Wij bieden u ook de optie om onze producten rechtstreeks online te bestellen. Log in bij ons GEZE-klantenportaal om te genieten van de voordelen van al onze services.

Inloggen bij het GEZE-klantenportaal

Downloads

Informatie om te downloaden

Deskundige planning

Hulp bij deskundige planning

Planningshulp voor deursystemen

© Maciej Lulko / GEZE GmbH

Afhankelijk van de installatiecontext dienen deuren te voldoen aan een groot aantal richtlijnen voor brandbeveiliging, inbraak, warmte-isolatie, geluidsisolatie en barrièrevrijheid. De eisen die daaruit voortkomen blijken vaak uiterst complex te zijn. In grotere bouwprojecten worden deuren opgenomen in deurlijsten, waarin per deur de specificaties staan omschreven.

De deelname van verschillende bouwmerken in het plannings- en bouwproces of het gebrek aan een algemene herziening van de deurtechniek kan de implementatie van uiterste complexe deursystemen in de weg staan. GEZE geeft advies bij deurplanning en helpt u bij het selecteren van componenten.

Richtlijnen en eisen voor het plannen van barrièrevrijheid

© Martin Jakob / GEZE GmbH

Het zelf mogen beslissen is bijzonder belangrijk voor personen met een handicap en voor ouderen. Zij willen hun omgeving onafhankelijk en zonder beperkingen leren kennen. Gelukkig wordt er door de maatschappij nu veel meer aandacht besteed aan het thema ‘barrièrevrijheid’. Terwijl er aanvankelijk verband werd gelegd met lichamelijke beperkingen, de oudere leeftijd en ziektes, ligt de focus vandaag de dag veel meer op de werkelijke voordelen van barrièrevrijheid, namelijk onafhankelijkheid, comfort en veiligheid. Barrièrevrij bouwen is al opgenomen in tal van normen en voorschriften.

Kom meer te weten over barrièrevrijheid

GEZE-productvideo’s op YouTube

Ga naar ons GEZE YouTube-kanaal om uitgebreide informatie te vinden over de GEZE-productwereld in een handig videoformaat. Samen met de presentatie van GEZE-oplossingen in de productvideo’s hebben wij ook installatie- en montagevideo’s geladen. Gebruik deze om u te helpen om het maximale te halen uit het werken met GEZE-producten.

Ga naar het GEZE YouTube-kanaal
Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Hebt u vragen of suggesties? U kunt op heel veel manieren contact met ons opnemen.

Contact

GEZE Central +31-40-262-90-80 GEZE Service +31-40-262-90-46 Hotline for architects +31-40-303-88-30