Bedrijf

Wij zijn GEZE - uw partner voor deur-, raam- en veiligheidstechniek

Het belangrijkste voor ons is vertrouwen van de klant in onze producten, systeemoplossingen en services voor deuren en ramen. Wij zijn een belangrijke drijvende kracht achter het digitale netwerk van gebouwentechniek – met één doel in gedachten: de ontwikkeling van comfortabele gebouwen. Onze intelligente producten maken indruk op onze klanten in de hele wereld met hun vakmanschap, comfort en design.

Over ons

Wereldwijd succesvol familiebedrijf

Wij zijn sinds 1863 een succesvol en financieel gezond familiebedrijf, dat zichzelf jarenlang in de hele wereld bewezen heeft. Wij vormen een netwerk met iedereen die betrokken is bij alle fases van de gebouwlevenscyclus en behalen uitstekende resultaten met onze branche- en specialistische kennis. Waardoor wij ons onderscheiden: wij raken in een vroeg stadium betrokken bij de projecten van onze klanten en blijven er langer bij betrokken. Wij bieden innovatieve deur-, raam- en veiligheidstechniek voor Smart Buildings. Terwijl wij coherent blijven, zijn wij altijd nieuwsgierig, dynamisch en staan open voor de nieuwste trends, ontwikkelingen en markten.

Neem een kijkje in onze image-brochure (PDF | 2,74 MB)

161

 

jaar op de markt

>507

EUR miljoen omzet in 2022/2023

1.226

octrooien wereldwijd in het fiscale jaar 2018/2019

Onze locaties

Wij hebben wereldwijd meer dan 3.000 personen in dienst. Wij hebben productielocaties in ons hoofdkantoor in Leonberg en ook in Tianjin (China), Zrenjanin (Servië) en Ankara (Turkije). Onze 37 filialen bevinden zich over de hele wereld: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Scandinavië, Benelux, Spanje, Portugal, Polen, China, Korea, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika, Hongarije, India, Roemenië, Oekraïne, Singapore, Rusland, Türkiye, Tsjechië, Bulgarije, Slovenië, Slowakije, Finland, Estland, Letland, Litouwen. Dankzij onze lokale kantoren staan wij altijd dichtbij onze klanten en kunnen wij uitstekende service ter plaatse aanbieden.

Ga naar de GEZE-locaties wereldwijd

Producten, systeemoplossingen en diensten voor deuren en ramen

Met onze producten, systeemoplossingen en diensten voor ramen en deuren bieden we alles uit één hand om samen met onze klanten leefbare gebouwen te ontwikkelen. Onze focus ligt op het digitale netwerk van gebouwtechnologie.

Onze geschiedenis

GEZE 160 jaar jubileumslogo

Van twee ambachtelijke activiteiten tot een wereldwijd technologiebedrijf

Ons verhaal beloofde van het begin af aan boeiend te zijn. De meester-draaier Georg Friedrich Vöster, de monteur Max Wessinger en de zakenman Friedrich Carl Bauer richtten eerst hun eigen bedrijven in verschillende locaties op – totdat ze hun krachten bundelden en de eerste steen legden voor GEZE. Een baanbrekende beslissing en het begin van een lang succesverhaal: omdat wij vandaag de dag – meer dan 160 jaar later – een wereldwijd actief familiebedrijf zijn met innovatieve oplossingen die gebouwen comfortabeler maken.

Lees meer over onze boeiende geschiedenis

Waar wij voor staan

GEZE beginselen

Wij zijn trots op de geschiedenis en prestaties van ons bedrijf en zijn werknemers. Ons succes en onze groei zijn gebaseerd op beginselen waarop wij vertrouwen, maar die wij ook continu ter discussie stellen – en verder ontwikkelen.

We ondersteunen en verbinden alle betrokkenen bij de levenscyclus van een gebouw – met één doel voor ogen: comfortabele woon- en werkruimtes ontwikkelen.

We bespreken onze producten altijd met onze klanten om tot innovatieve en efficiënte oplossingen te komen.

Op basis van de vraag naar onze producten worden we een steeds mondialer en internationaler bedrijf dat lokaal bereikbaar is voor klanten.

Top Employer Award 2020

GEZE - Top Employer 2020

Als familiebedrijf met meer dan 160 jaar geschiedenis, hechten wij bijzonder belang aan relaties op de lange termijn. Bijgevolg liggen aspecten zoals interne training en verdere opleiding ons nauw aan het hart.

Wij zijn een leerorganisme en maken eerst gebruik van ons eigen ontwikkelingspotentieel. Wij streven ernaar specialistische en managementfuncties in te vullen waar dat mogelijk is.

Als familiebedrijf blijven wij daarom onafhankelijk en flexibel genoeg om de veranderende behoeften van onze klanten te identificeren en deze te dekken.

Om ervoor te zorgen dat we onze internationale klanten zo snel mogelijk innovatieve producten en diensten kunnen leveren, produceren we op verschillende locaties, waaronder China, Servië, Turkije en Duitsland.

Maar we leven altijd dezelfde hoge kwaliteitsnormen wereldwijd na. Tegelijkertijd hebben we een duidelijk engagement voor Duitsland, dat ook in de toekomst onze belangrijkste productielocatie zal blijven.

We bieden onze klanten deskundig advies binnen elke branche en vinden het enorm belangrijk om onze klanten op basis van gelijkwaardigheid een objectief advies te geven.

Of het nu in de zorg of in het onderwijs is: onze experts begrijpen de specifieke eisen en kunnen onze klanten zowel advies geven als praktische ondersteuning bieden.

Hierdoor kunnen we onze klanten optimaal adviseren en projecten efficiënt en doelgericht uitvoeren. Onze uitstekende interne netwerken en wereldwijde locaties zorgen ervoor dat we dezelfde service over de hele wereld kunnen leveren.

We begeleiden onze klanten gedurende de hele levenscyclus van het product. Vanaf het eerste planningsgesprek bieden we onze klanten uitgebreid advies – en luisteren we aandachtig naar wat zij te zeggen hebben. We bieden objectief advies en leveren deur-, raam- en veiligheidstechniek afkomstig van één adres. We kunnen onze oplossingen afstemmen op de gestelde eisen en behoeften.

Wij nemen de montage van de producten over - indien nodig kunnen wij ook de specialistische planning op ons nemen. Bijvoorbeeld voor barrièrevrije oplossingen. Daarnaast bieden we uitgebreide aftersales services, training en snelle ondersteuning.

Ook regulier onderhoud of wettelijke jaarlijkse inspecties kunnen wij voor u uitvoeren. Daarbij ondersteunen we graag producten van derden.

Wat ons onderscheidt

GEZE kwaliteit

Wij verwachten van onszelf de kwaliteit van onze producten continu te optimaliseren en zo uiteraard te voldoen aan de kwaliteitsmanagementeisen van DIN ISO 9001.

Wat belangrijk is voor ons

Wij richten ons op duurzaamheid

Duurzaamheid is een aandachtsgebied van de toekomst en is een van onze leidende bedrijfsprincipes. Duurzaamheid kenmerkt onze dagelijkse activiteiten op alle gebieden - zowel wat onze productieprocessen als onze producten betreft. Dit bewustzijn komt ook tot uitdrukking in ons jarenlange lidmaatschap van de DGNB (German Sustainable Building Council).

Meer over duurzaamheid bij GEZE

Naar het duurzaamheidsverslag (PDF | 3,23 MB)

GEZE heeft zich van het begin af aan ingezet voor duurzaamheid. Als familiebedrijf concentreren wij ons op het genereren van duurzaam rendement in plaats van het maximaliseren van winst op de korte termijn, en daarom zijn al onze interne productieprocessen gewijd aan het duurzaamheidsconcept.

 • Research and development: ecologisch efficiënte processen en concepten in research and development
 • Inkoop en aankoop: consequente naleving van ecologische principes in inkoop en aankoop
 • Productie en logistiek: energie-efficiëntie, bescherming van hulpbronnen en milieubescherming zijn de grondslagen in productie en logistiek
 • Recycling / verwijdering: minimalisering van afval en bereiken van het hoogst mogelijke terugwinningspercentage overeenkomstig de strategie ‘vermijd-hergebruik-afval’ in de recycling-/afvalverwijderingssector.
 • Facility management: vermindering van energieverbruik en minimaal milieu-impact als doel van facility management
 • Kwaliteitsmanagementsysteem: gecertificeerd overeenkomstig DIN EN ISO 9001: GEZE GmbH (PDF | 254 KB), GEZE Service GmbH (PDF | 172 KB)
 • Energiebeheersysteem: gecertificeerd overeenkomstig DIN EN ISO 50001 (PDF | 160 KB)
 • Milieumanagementsysteem: gecertificeerd overeenkomstig DIN EN ISO 14001 (PDF | 160 KB)
 • GEZE Service: duurzame innovatieve serviceconcepten bij GEZE Service
 • GEZE-werknemers: juist uitgevoerde implementatie van het duurzaamheidsconcept door GEZE-werknemers
 • Bedrijfsrestaurant: cateringbedrijf met organisch certificaat

De duurzaamheid van onze producten komt al tot uiting in hun lange levensduur. Door hun hoge gehalte aan metalen grondstoffen zijn de producten ideaal voor recycling - en zijn ze daarom bijzonder milieuvriendelijk. Ze leveren ook een waardevolle bijdrage aan energiezuinig bouwen. Automatische deursystemen verlagen bijvoorbeeld het verlies van hete of koude lucht door de deuropening en waardoor de behoefte aan airconditioningsystemen die veel energie verbruiken komt te vervallen.

Veel van onze producten voldoen aan de duurzaamheidscriteria van de belangrijkste internationale Green Building-beoordelingssystemen (Duitse Raad voor duurzame bouw [DGNB] en LEED-criteria). Wij publiceren deze informatie op vrijwillige basis via milieuproductverklaringen (EPD's). Zowel onze TS 4000 and 5000 deurdrangersystemen, de ECdrive- en Powerturn-deuraandrijvingen en producten zoals de OL 90 N bovenlichtopener en ons TSA 325 NT carrouseldeursysteem voldoen aan strenge eisen.

Onze producten zijn te vinden in de online databases van DGNB Navigator en greenbuildingproducts.eu, samen met de respectieve certificaten. De certificaten certificeren het aantal punten waaraan een GEZE-product een bijdrage kan leveren voor het behalen van de DGNB- of LEED-certificatie van een gebouw, en zo worden onze klanten ondersteund in het succesvolle Green Building-certificatieproces.

Meer over Green Building

GEZE is een actief lid van de DGNB.

GEZE is een actief lid van de DGNB.

Als actief lid van het Institut für Bauen und Umwelt e.V. (Instituut voor bouwen en milieu - IBU) en van de Duitse Raad voor duurzame bouw (DGNB) hebben wij duurzaam bouwen altijd ondersteund. Als bedrijf waar duurzaam handelen als bedrijfsrichtlijn is verankerd en dat een actieve bijdrage levert aan energie-efficiënt bouwen met zijn producten, is het lidmaatschap van de DGNB vanzelfsprekend.

De Duitse Raad voor duurzame bouw beschouwt duurzaamheid als verplichting van de maatschappij als geheel om verantwoordelijkheid op zich te nemen voor actuele problemen zoals klimaatverandering en schaarste aan hulpbronnen. Duurzaam bouwen kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Volgens het Duitse federale milieuagentschap wordt ongeveer een derde van het verbruik van hulpbronnen in Duitsland veroorzaakt door gebouwen.

Ga naar DGNB

Meer over energie-efficiëntie in gebouwen