Casusstudies

Minimalistische elegantie: automatische schuifdeuren in DC Tower 1

De DC Tower 1 is het hoogste gebouw in Oostenrijk en nu een bezienswaardigheid van het Donau City-district. Automatische Slimdrive schuifdeursystemen door GEZE werden gekozen vanwege de deurtechniek. Hun ingetogen design en lage aandrijvingshoogtes zijn perfect in harmonie met de gebouwarchitectuur.

Deursystemen in perfecte harmonie met de architectuur

De nieuwe bezienswaardigheid van Donau City, Wenen: DC Tower 1. Foto: Michael Nagl voor GEZE GmbH

DC Tower 1 in Wenen © Michael Nagl / GEZE GmbH

Een gestroomlijnd, losstaand gebouw met een schitterende zwarte gevel en een golfachtig oppervlak torent 150 m boven de Weense skyline uit; de DC Tower 1, ontworpen door de Franse architect Dominique Perrault, maakt indruk met zijn gestroomlijnde look, karakteristiek ontwerp en premium bouwkwaliteit.

De esthetische standaard komt ook tot uitdrukking in de keuze van deursystemen: in overeenstemming met het originele ontwerp kozen Dominique Perrault, zijn ontwerppartner Gaëlle Lauriot-Prévost en het Weense partnerbedrijf Hoffmann-Janz Architekten voor automatische schuifdeursystemen uit de GEZE Slimdrive-serie.

Slimdrive schuifdeuren: esthetische functionaliteit

Een hangende trap over drie verdiepingen, met een oppervlak dat doet denken aan de rimpels van golven in het water, verbindt de ontvangstzone van het 5-sterren designerhotel Meliá Wenen in de kelder met de Flow en Ra’mien go-restaurants op de begane grond en de evenementen- en vergaderruimtes op de eerste verdieping. Automatische schuifdeuren met smalle lijst met onopvallende Slimdrive SL NT deuraandrijvingen onderstrepen de voortreffelijke atmosfeer.

Meer dan 30 automatische schuifdeuren met Slimdrive SL NT aandrijfeenheden worden gebruikt in verschillende gebieden van de DC Tower 1 en dragen bij aan de algehele uitstraling.

Hoffmann-Janz Architekten, planningspartner voor de DC Tower 1

Consequent deurontwerp voor automatische schuifdeuren

De continuïteit van het deurontwerp is ook terug te vinden in het entreegebied van de John Harris Fitness Club, in de exclusieve gastenzone bovenop de toren met de 57 Restaurant & Lounge en op het dakterras; Slimdrive SL NT aandrijvingen bewegen de glazen deuren met precisie en elegant gemak. Ze zijn zowel krachtig als geruisloos en daardoor ideaal voor intensief gebruikte zones. Ze bieden flexibel gebruiksgemak door hun openhoudtijd die wordt aangepast aan de doorgangsfrequentie van personen. De bewegingsparameters van de deurvleugels kunnen individueel worden afgesteld.

Verhoogde gebouwveiligheid door gekoppelde deurtechniek.

Ultramoderne besturingstechniek zorgt ervoor dat Slimdrive SL NT-aandrijvingssystemen toekomstbestendig zijn. De techniek maakt een link met het gebouwsysteem eenvoudiger, zodat deurfuncties kunnen worden gecontroleerd of gewijzigd, zelfs op afstand. De automatische schuifdeuren op de onderste verdiepingen werden uitgerust met speciale Slimdrive FR-aandrijvingversies zoals vluchtroutedeuren alsmede luchttoevoeropeningen in het geval van een brand.


Vluchtroutes – veiligheid met design

De architecten vertrouwden ook op deurtechniek door GEZE voor preventieve brandbeveiliging en om vluchtroutes te beschermen. 50 elegante deurbesturingsapparaten uit de TZ 300-serie worden gebruikt om de vluchtroutedeuren in het hele trappengebied te beveiligen. Op maat gemaakte ventilatietechniek garandeert betrouwbare rook- en warmteafvoer (RWA) in het geval van een brand. De deuren van het trappenhuis zijn uitgerust met K 600 inklaphendelaandrijvingen. Als er een brand is, worden de deuren uit elkaar geduwd en wijd open gehouden om rook en warmte snel en efficiënt te laten ontsnappen.

GEZE-producten in de DC Tower 1

  • Slimdrive SL NT aandrijvingen
  • Slimdrive FR aandrijvingen
  • TZ 300 deurbesturingsapparaat
  • K 600 inklaphendelaandrijving