Casusstudies

Automatische deuren in perfectie: GEZE-gebouwentechniek in de Jansen Campus

De Jansen Campus is bezig met een verdere uitbreiding van het hoofdkantoor van Jansen AG in Oberriet in het Zwitserse kanton Sankt Gallen, met speciale aandacht voor designkenmerken. Op maat gemaakte automatische deuren en innovatieve veiligheidstechniek door GEZE passen perfect in de moderne lijnen van de campus.

Automatische deuren passen perfect bij de look van de Jansen Campus

Het nieuwe gebouw, ontworpen door Davide Macullo Architects en gebouwd voor een bedrag van 14 miljoen Zwitserse frank, bestaat uit vier driehoekige onderling verbonden structuren met elk meerdere verdiepingen. GEZE heeft zowel in de ingang van de campus als in het binnengebied en het trappenhuis ultramoderne automatische deuren geïmplementeerd, die voldoen aan de hoge eisen van het gebouw wat betreft veiligheid, barrièrevrij gebruiksgemak en design.

Functionaliteit en veiligheid, dankzij de GEZE Slimdrive aandrijving

Lineair-schuifdeursystemen met de smalle, slechts 7 cm hoge GEZE Slimdrive aandrijvingssystemen, zijn de sterren van de automatische deurenwereld. De Slimdrive SL-FR RC2-versie combineert architectonische deurperfectie met maximale functionaliteit:

  • krachtige en extreem geruisloze deuraandrijving
  • geteste inbraakveiligheid overeenkomstig weerstandsklasse 2
  • verhoogde veiligheid in vluchtroute - veilige opening zelfs in het geval van een brand

Automatische deuren - barrièrevrijheid voor iedere deurmaat

Glazen brandbeveiligingsdeuren in het trappenhuis.

Bij gevaar sluiten de brandbeveiligingsdeuren naar het trappenhuis veilig en automatisch.

Royale lineair-schuifdeuren uitgerust met GEZE Powerdrive aandrijvingen kenmerken het entreegebied van het nieuwe gebouw. De krachtige aandrijvingssystemen regelen het hoge gewicht en grote openingsbreedtes van de schuifdeurvleugels elegant en moeiteloos - continu, betrouwbaar en veilig. Economische en elegante ECdrive aandrijvingen leveren consequent hoog gebruiksgemak voor de kleinere lineair-schuifdeursystemen in het gebouw, met vleugelgewichten van max. 120 kg.

Preventieve brandbeveiliging: multifunctionele deursystemen

Naast lineair-schuifdeuren leverde GEZE ook diverse automatische draaideursystemen voor de Jansen Campus. Grote draaideuren met zware deurvleugels en hoge bewegingsfrequentie werden uitgerust met krachtige TSA 160 NT draaideuraandrijvingen. Ze openen en sluiten de deurvleugels volledig geautomatiseerd en barrièrevrij - en ook bijna zonder geluid.

GEZE-brandbeveiligingsdeuren - een veilige zaak

Binnen de Jansen Campus zijn de handmatige tweevleugelige brandbeveiligingsdeuren uitgerust met TS 5000 E-ISM deurdrangers met een tweezijdig variabel afstelbare vastzetinrichting in de glijrail. Deze dient om barrièrevrijheid en preventieve brandbeveiliging elegant te combineren. In de open positie zorgen de deurvleugels voor barrièrevrij gebruiksgemak. In het geval van brand identificeert de geïntegreerde rookschakelaarcentrale in de glijrail automatisch de rook, heft hij de vastzetfunctie op en activeert hij de deur om automatisch te sluiten. Een geïntegreerde sluitvolgorderegeling zorgt ervoor dat de deurvleugels volledig sluiten na iedere opening om aan de functie als brandbeveiligingsdeur te voldoen. Het consequent afgeronde ontwerp van de GEZE-deurdrangers wordt voortgezet in de deurdrangers van de TS 4000-serie, die ook worden gebruikt op een aantal deuren in de campus.

GEZE-producten in de Jansen Campus

  • Slimdrive SL-FR RC2 aandrijving
  • TSA 160 NT draaideuraandrijving
  • GEZE TS 5000 E-ISM deurdranger
  • GEZE TS 4000