Casusstudies

Alleen de Alpen zijn hoger: carrouseldeurcomfort voor de Roche-toren

Met een hoogte van 178 m hoogte is de Roche-toren het hoogste gebouw in Zwitserland. Als hoofdkantoor van het farmaceutische bedrijf Hoffmann-La Roche is de toren ook een hoogtepunt van design en functionaliteit. GEZE droeg bij aan het comfort en de veiligheid van het opvallende gebouw met ultramoderne techniek.

Carrouseldeuren voor comfortabele toegang tot de cafetaria

Ronde schuifdeuren in de entree van het restaurant. Foto: GEZE GmbH

Open en lichte ruimtes domineren in de Roche toren.

De Roche-toren: een ander hoogtepunt van de gerenommeerde architecten Herzog & de Meuron uit Bazel. Als weerspiegeling van het zeshoekige logo van de farmaceutische groep loopt de losstaande glazen toren in meer dan 41 verdiepingen taps toe in een getrapt ontwerp. De cafetaria bevindt zich op de derde en vierde verdieping van de Roche-toren. Het opvallende kenmerk en letterlijke ‘draaipunt’ van de entreegebieden zijn drie gepersonaliseerde volledig geautomatiseerde carrouseldeursystemen uit GEZE's TSA 325 NT-serie.

Met doorgangsafstanden van 2,82 m en doorgangshoogtes van 3,28 – 3,48 m bieden de drievleugelige carrouseldeuren royaal gebruiksgemak en zijn ze de ideale oplossing voor consequent druk openbaar verkeer. De deurvleugels met smalle lijst en glazen elementen aan de zijkant passen perfect in het puristische interieurdesign en onderstrepen de uitnodigende atmosfeer. Daarnaast zorgen de carrouseldeuren voor regelmatige luchtcirculatie, voorkomen ze tocht en isoleren ze tegen geluid.

De hoogste standaarden wat betreft comfort en gebouwveiligheid

Indrukwekkend silhouet: de Roche-toren in Bazel. Fotokrediet: F. Hoffmann-La Roche AG

Buitenaanzicht van de Roche-toren in Bazel. © F. Hoffmann-La Roche AG / GEZE GmbH

Carrouseldeuren door GEZE maken niet alleen indruk met hun moderne look en hoge functionaliteit – ze voldoen ook aan de strengste veiligheidsstandaarden: de glazen ronde schuifdeuren voldoen aan de vereisten van DIN 18650 en EN 16005. Met een speciale drukknop wordt de draaisnelheid van de deurvleugel afgeremd, waardoor personen met beperkte mobiliteit er makkelijk doorheen kunnen lopen.

Break-out-schuifdeurbeslag opent vluchtroutes

Om de strenge veiligheidsvereisten van de Roche-toren na te leven, werden alle drie de carrouseldeuren in het restaurantgebied gebouwd als vluchtroutedeuren met break-out-deurbeslag. Hierdoor kunnen de vluchtdeuren handmatig geopend worden als extra draai-kantelbeslag in het geval van een noodsituatie. Dit zorgt voor de grootste mogelijke doorgangen in de kortst mogelijke tijd, om personen die gevaar ontvluchten het restaurant en de cafetaria snel en veilig te laten verlaten.

Maximale ontwerpvrijheid: GEZE gepersonaliseerde oplossingen

Glazen carrouseldeuren: transparantie en een heerlijk klimaat in de cafetaria. Foto: GEZE GmbH

Glazen carrouseldeuren: transparantie en een heerlijk klimaat in de cafetaria.

Unieke architectuur vraagt om gepersonaliseerde constructie-elementen. De carrouseldeuren ontworpen voor de Roche-toren - ontwikkeld en geproduceerd in GEZE's eigen faciliteiten voor projectspecifieke oplossingen - laten zien hoe GEZE specifieke aanvragen van iedere omvang tot een oplossing brengt. GEZE heeft ook voldaan aan alle vereisten voor een gepersonaliseerde verlichtingsoplossing geïntegreerd in de deur. Het zijn precies dergelijke gepersonaliseerde oplossingen, de minimalistische look en de vele verschillende functies van GEZE-deursystemen die helpen bij het voldoen aan moderne vereisten voor comfort, functionaliteit en gebouwveiligheid op het hoogste niveau.

GEZE-producten in de Roche-toren, Bazel

  • Gepersonaliseerde, volledig geautomatiseerde carrouseldeursystemen van de TSA 325 NT-serie
  • Carrouseldeuren als vluchtroutedeuren met ‘break-out’-deurbeslag