Casusstudies

Een veelheid van functies en een luxedesign

Het Schloss Elmau Retreat – Luxury Suites & Spa is niet alleen beroemd vanwege zijn historische atmosfeer. De G7-top, die werd gehouden in het 5-sterren Superior Hotel in Krün, Garmisch-Partenkirchen in 2015, droeg ook bij aan de internationale reputatie van het volledig gerenoveerde kasteelhotel. GEZE rustte de prachtige retraite uit met ultramoderne deursystemen die voldoen aan de hoogste functionaliteit, design en comfortvereisten.

Schloss Elmau Retreat breidt het historische Schloss Elmau uit

Nadat een brand in 2005 een groot deel van het monumentale Schloss Elmau verwoestte, besloot de kasteeleigenaar Dietmar Müller-Elmau om zijn kasteelhotel te herbouwen met verschillende luxueuze extra's. Om gasten voldoende accommodatie te bieden, ondanks nieuwe faciliteiten zoals een concertgebouw, werd nog een hotel gepland op het grote terrein, parallel met het herbouwen van het kasteel.

Het Schloss Elmau Retreat, met zijn 47 suites, is nu deel van het hoofdkasteel, en een wereld op zich. Het design door de architecten Hilmer & Sattler uit München presenteert luxe als uiterst geraffineerde eenvoud. De grootse, moderne, artdeco-architectuur werd gecreëerd met subtiele invloeden uit Azië en Toscane, met gebruik van materialen uit de hele wereld.

Een hotel als kunstwerk - eersteklas deursystemen

Een tweevleugelige glazen ronde schuifdeur is stijlvol geïntegreerd in de prestigieuze entree van het luxueuze hotel. De GEZE Slimdrive SCR aandrijvingen bewegen de deurvleugels bijna geruisloos, en heten hotelgasten comfortabel en zeer efficiënt welkom.

Een deursysteem dat elegant in de gevel geïntegreerd is.

Christoph Sattler, architect, Hilmer & Sattler und Albrecht, München

“We besloten voor een groot GEZE automatisch halfschuifdeursysteem gebouwd naar buiten toe als een verbinding tussen de geavanceerde gevelarchitectuur en de atmosfeer van het entreegebied van Schloss Elmau Retreat. Het deursysteem met vier afgeronde glazen deurvleugels, aluminium profielen met smalle lijst en een plafondroos in een zijdemat, onopvallend grijs, benadrukt de elegantie van de gevel.” Christoph Sattler, architect, Hilmer & Sattler und Albrecht, München

Ruime doorgangen met optimaal gebruik van daglicht

Claudia Dressel, architect, DBLB Architekten + Ingenieure, München

“Deze op maat gemaakte constructie met de 360 graden-aandrijvingstechniek van de Slimdrive SCR-serie geïntegreerd in de plafondroos combineert glazen esthetica met alle vereisten voor hedendaagse automatische deuren. Een barrièrevrije 2,3 m brede doorgang werd gecreëerd ondanks de beperkte gevelspleet. Een doorgangshoogte van 2,65 m en zes afgeronde glazen elementen aan de zijkant maken optimaal gebruik van beschikbaar daglicht, waardoor de heldere, uitnodigende atmosfeer versterkt wordt,” Claudia Dressel, architect, DBLB Architekten + Ingenieure, München

Glazen schuifdeuren: perfecte harmonie met de hotelarchitectuur

Nog een automatisch deursysteem door GEZE benadrukt het elegante design van een vestibule in de hotellobby; twee lineaire Slimdrive SL NT glazen schuifdeursystemen zorgen voor toegang tot het terras, met zijn uitzicht op de prachtige Wetterstein-bergen.

Zoals de installatie van de aandrijvingen, die slechts 70 mm hoog zijn, op vaste beglaasde houten elementen laat zien, kunnen klassieke designs door GEZE worden geïntegreerd in iedere architectuur en iedere omgeving. Zoals in alle gedeeltes van het hotel zijn er bewust verschillende materialen en kleuren gecombineerd: de bronskleurige, gepoedercoate aluminium profielen en aandrijvingsbehuizingen voor de automatische deuren zijn perfect in harmonie met de houten elementen.

Gebruiksgemak en veiligheid - dankzij innovatieve automatische deuren

Automatische deursystemen met Slimdrive-aandrijvingstechniek voldoen aan alle vereisten van de veeleisende bediening van het hotel:

  • Openen en dichthouden met elegante precisie
  • Automatische verstelling van openhoudtijden om te passen bij de bewegingsfrequentie
  • Individuele instellingen voor alle bewegingsparameters voor beide deurvleugels
  • Goedgekeurd en gecertificeerd overeenkomstig DIN 18650 en EN 16005
  • Ultramoderne besturingstechniek

vluchtroutes met GEZE-deursystemen

De glazen schuifdeuren zorgen voor optimaal gebruiksgemak in de dagelijkse hotelactiviteiten, dankzij de Slimdrive aandrijving. In het geval van gevaar fungeren ze als vluchtroutedeuren, en opening voor de toevoer van lucht in het geval van een brand. Dankzij de speciale FR aandrijvingsvarianten zorgt de noodopeningsknop ervoor dat ze veilig openen, zelfs in het geval van een stroomuitval. Het halfschuifdeursysteem van de hotelingang is ook uitgerust met een vluchtdeurslot dat sluiten van buiten naar binnen toe mogelijk maakt.

GEZE-producten in het Hotel Schloss Elmau Retreat

  • GEZE Slimdrive SCR aandrijving
  • Lineaire glazen schuifdeuren uit de Slimdrive SL NT-serie