Casusstudies

GEZE ActiveStop: nieuwe deurdemper bewijst zichzelf in de praktijk

Geruisloos sluitende deuren, barrièrevrij gebruiksgemak: de ‘BEHANDELBAR 3.0’ fysiotherapiepraktijk in Sindelfingen in de buurt van Stuttgart speelt in op de nieuwe GEZE ActiveStop deurdemper. Het intelligente Soft Close-systeem garandeert gecontroleerd openen en dichthouden van interne draaideuren.

Onzichtbaar geïntegreerde deurremmen voor behandelkamers

Close-up van deurvleugel met Soft-Close deurdranger. Foto: Jürgen Pollak voor GEZE GmbH

GEZE ActiveStop: virtueel onzichtbaar geïntegreerd in de deurvleugel © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Intrekdempers op laden en schuifdeuren maken het alledaagse leven eenvoudiger op vele manieren. GEZE biedt dit gebruiksgemak nu ook voor binnendeuren; met de nieuwe System ActiveStop deurdranger sluiten deuren bijna geruisloos en blijven ze dicht zonder een schootslot.

“Patiënten zijn altijd verrast, als ze de GEZE ActiveStop voor het eerst in actie zien,” legt Jule Kain, directeur van de fysiotherapiepraktijk uit. In het begin van april 2016 opende ze een aftakking van haar praktijk in Sindelfingen in Stuttgart, met als specialisatie onder andere bekkenbodem- en sportieve fysiotherapie.

Op advies van haar interieurarchitect heeft Jule Kain ervoor gekozen om de nieuwe GEZE ActiveStop deurdempers te installeren op de deuren van de vier behandelkamers. De deurdemper, die slechts 28 mm breed is, kan bijna onzichtbaar worden geïntegreerd in iedere standaard deurvleugel, met enkele tandveerringen. De functionaliteit en het nieuwe gebruiksgemak voor de fysiotherapiepraktijk hebben al veel waardering geoogst in een korte tijd.

Ik ben blij lelijke vloerstoppers te voorkomen - en de deur die hard dichtslaat wanneer iemand er gebruik van maakt is ook geen probleem meer, dankzij de ActiveStop deurdemper.

Jule Kain, BEHANDELBAR 3.0 directeur

Barrièrevrijheid voor vaak gebruikte binnendeuren

Kamerdeuren in de BEHANDELBAR 3.0 fysiotherapiepraktijk. Foto: Jürgen Pollak voor GEZE GmbH

Soft-close deurdranger - meer gebruiksgemak in het dagelijkse leven van de praktijk

Zoals in iedere praktijk, is hygiëne van fundamenteel belang voor BEHANDELBAR 3.0. “Soms werken we met massageolie. In het verleden gebeurde het dat we niet anders konden of we moesten op de deurkruk drukken met onze ellebogen,” zegt Jule Kain.

Dankzij GEZE ActiveStop behoort dit nu tot het verleden: het maakt niet uit of u de deur een kleine of een stevige duw geeft – het systeem opent deze veilig en onafhankelijk, precies tot de stoppositie die individueel kan worden afgesteld ergens tussen 60 tot 140 graden. “Dat is natuurlijk een groot voordeel, als u uw handen niet vrij hebt,” zegt Jule Kain.

Het hele praktijkteam raakte zeer snel gewend aan de voordelen van de GEZE ActiveStop. Ik zou het heerlijk vinden om de deurdempers in alle deuren om me heen te hebben!

Jule Kain, BEHANDELBAR 3.0 directeur

Slimme deurdempers beschermen wanden, meubilair – uw zenuwen!

Toegang tot de behandelkamer met de deur open: de deurremmen houden de deur veilig open in de vooraf ingestelde positie. Foto: Jürgen Pollak voor GEZE GmbH

De deurremmen houden de deur veilig open in de vooraf ingestelde positie.

Niet alleen patiënten en praktijkpersoneel hebben voordeel bij de GEZE ActiveStop - ook de muren en uitrusting. GEZE ActiveStop remt de deur op het juiste moment af en houdt deze veilig open in de vereiste positie. Dit voorkomt schade aan muren en meubels dichtbij de deur, waardoor de deurstopper overbodig wordt. Dankzij actieve demping sluit de deur langzaam en geruisloos vanaf ongeveer 25 graden en voorkomt het hard dichtslaan, schade aan de deur en letsels. De binnendeur gaat gemakkelijk open met de nieuwe GEZE-oplossing en sluit ook veilig - en dit alles zonder een dagschoot. De deuren kunnen ‘vrij bewogen’ worden in een hoek tussen 25 en 60 graden - iets waardoor, volgens Jule Kain, patiënten altijd een ‘aha’-moment hebben.

GEZE ActiveStop – voordelen in een oogopslag

  • Deurrem: deur wordt veilig vastgezet in de vooraf ingestelde positie
  • Soft Close-techniek: de deur sluit langzaam en geruisloos vanaf ongeveer 25 graden
  • Geen dagschoot: de deur kan met slechts een lichte aanraking open worden geduwd en dicht worden getrokken
  • Verbeterd gebruiksgemak: geen hard dichtslaan meer
  • Innovatief ontwerp: wordt snel en eenvoudig in de deurvleugel geïntegreerd

Meer over GEZE ActiveStop