Casestudy's

GEZE biedt preventieve brandbeveiliging in het stadhuis van Wakefield

Britse bouwtradities met ultramoderne gebouwentechniek: Modernisering verleent de Victoriaanse esthetiek van het stadhuis van Wakefield een nieuwe functionele kwaliteit. GEZE UK Ltd biedt gemak en preventieve brandbeveiliging in het stadhuis met op maat gemaakte deur- en veiligheidstechniek.

Gemak bij de deur en veiligheid in het historische stadspaleis

Wakefield’s monument, het Stadhuis, heeft zijn glans herwonnen. Na de modernisering heeft het stadhuis in deze stad met 60.000 inwoners in het graafschap Yorkshire zijn deuren geopend voor burgerbezoek, bruiloften, recepties en gemeenteraadsvergaderingen. Ambtenaren van de lokale overheid werken nu ook in een frisse en comfortabelere omgeving. De renovatiewerkzaamheden waren gebaseerd op de oorspronkelijke esthetiek van het Victoriaanse gebouw, dat in 1880 werd voltooid. Moderne bouwnormen werden fijnzinnig toegepast om de authentieke sfeer van het interieur te behouden.

Glazen schuifdeuren bieden toegangsgemak

Twee dubbelvleugelige automatische glazen schuifdeuren zijn geïnstalleerd in de voorheen grote open zuilengang naar de entreeruimte, om zo toegang te bieden tot de wachtruimte en de afzonderlijke kantoren. De entreeruimte wordt verdeeld door de nieuwe windvang, maar blijft helder en transparant. De nieuwe deuroplossingen, die zijn uitgerust met Slimdrive SL NT schuifdeursystemen en getest volgens de UK Equality Act en de British Standard BS 8300, bieden barrièrevrij toegangsgemak, vluchtroutebeveiliging en energie-efficiëntie door de kou en tocht buiten te houden.

Moderne brandwerende deuren met een authentiek deurontwerp

Automatische glazen schuifdeur, geïntegreerd in de ronde stenen boog

Automatische glazen schuifdeuren zorgen voor een herindeling van de entreeruimte van het stadhuis.

Automatische draaideuren gaan harmonieuws samen met de historische deuren in de ingangen naar elke bovenverdieping. Ze dienen als voorbeeld van hoe de combinatie van GEZE automatische draaideuraandrijvingen met het vakmanschap en de traditie van Longden Doors Ltd. authentieke nieuwe ontwerpen met de esthetiek van een Victoriaanse deur kan opleveren. Ook de bovenlichten met hun loden houders werden in overeenstemming met de originelen nagemaakt en als voortzetting van de ramen met beglaasde balken in de deuren aangebracht. De met messing beklede aandrijvingskasten op de draaideuraandrijvingen, die zijn afgestemd op het bijpassende ontwerp van de omringende deuren, maken het nieuwe 'oude' deurontwerp af.

Preventieve brandbeveiliging door multifunctionele deursystemen

Twee dubbelvleugelige automatische draaideuren, ontworpen als brandwerende deur en bij brand sluitende deur, leiden bezoekers en ambtenaren naar elke bovenverdieping. Ze zijn uitgerust met Slimdrive EMD-F draaideuraandrijvingen in een gestroomlijnd 7 cm-design en bieden ze brandbeveiliging en barrièrevrijheid in één. Ze sluiten automatisch in geval van brand en zorgen voor een veilige brandwerende sluiting. Het opzwellende materiaal tussen het deurkozijn en de deurvleugel zet uit en zorgt daardoor voor een veilige afdichting tegen rookgassen. De zware houten deuren zijn getest als brandwerende deuren, met een brandwerendheid van 120 minuten, en zijn in het bezit van het Certifire Certificate of Approval CF 860. Dankzij de servo-ondersteuning kunnen de deuren in elke situatie ook gemakkelijk handmatig worden geopend. Alle bewegingsparameters, zoals de open- en sluitsnelheid of de openhoudtijd, kunnen afhankelijk van de gebruiker individueel worden ingesteld.

De strengste eisen op het gebied van veiligheid, brandbeveiliging en ontwerp

'Discreet of onzichtbaar' was de compromisloze eis van de architecten, toen het ging om de technische functionaliteit van de artistiek afgewerkte draaideuren. Net als bij de glazen schuifdeuren in de entreeruimte zijn de deuraandrijvingen op de bordesdeuren uiterst discreet tussen de deurkozijnen en bovenlichten geïntegreerd. De Slimdrive EMD-F veiligheidsoplossing is perfect voor slanke profielen en beperkte ruimtes. De rookmelder, die zich normaal gesproken buiten de deuraandrijving bevindt, is in de aandrijfkap geïntegreerd. De elektrische houdmagneten die door het toegangscontrolesysteem worden aangestuurd, zijn ook volledig geïntegreerd in de deurkozijnen. Geautoriseerde personen hebben de beschikking over sleutelhangers met contactloze lezers. Hierdoor hebben zij toegang tot de veiligheidsgevoelige vergaderzalen in het gebouw.