Casusstudies

Design-hoogtepunt in Abu Dhabi: barrièrevrijheid voor Ferrari World

Met de opening van Ferrari World Abu Dhabi aan het einde van 2010 kregen de VAE een hotspot erbij voor toerisme en nog een buitengewoon architectonisch hoogtepunt. GEZE heeft bijgedragen aan barrièrevrijheid in het eerste Ferrari-themapark ter wereld door automatische deuren en ultramoderne deuraandrijvingen te leveren.

Gebruiksgemak met automatische deuren in het grootste indoor-themapark ter wereld

De Verenigde Arabische Emiraten staan bekend om hun spectaculaire architectuur - met name voor de momenteel hoogste wolkenkrabber ter wereld, de 828 m hoge Burj Khalifa. Aan het einde van 2010 kreeg het woestijnland een ander buitengewoon gebouw erbij met Ferrari World Abu Dhabi. Het eerste Ferrari-themapark ter wereld is het hoogtepunt van de nieuwe ontwikkeling van het 2.500 hectare grote Yas-eiland en het grootste indoor-themapark ter wereld. Ritten en attracties gebaseerd op het thema van Ferrari combineren klassieke Ferrari-ontwerpen en techniek en brengen het Ferrari-verhaal tot leven.

Met deuraandrijvingen van GEZE: barrièrevrijheid op meer dan 86.000 m²

Geïnspireerd op het klassieke zijprofiel van de Ferrari GT weerspiegelt het unieke gebouwontwerp door Benoy Architects de ronde vorm van de sportieve auto. Heel bijpassend is het complex ontworpen met ondersteunde golvende zijkanten die naadloos overvloeien in de infrastructuur eromheen, overspannen door een enorm, Ferrari-rood plat dak. Met een dakoppervlak van meer dan 200.000 m² en een diameter van meer dan 700 m legt de dakconstructie van Ferrari World Abu Dhabi ook de nadruk op de externe esthetica - in het bijzonder het Ferrari-logo afgebeeld op het dak, momenteel het grootste logo van het merk van 65 m. In het indrukwekkende complex, met een oppervlakte van 86.000 m² - hetgeen overeenkomt met de afmetingen van ongeveer zeven naast elkaar gelegen voetbalvelden - heeft GEZE deurgebruiksgemak, veiligheid en barrièrevrijheid op het hoogste niveau geïmplementeerd - in perfecte harmonie met het geavanceerde design van het Ferrari-themapark.

Gebruiksgemak en functionaliteit in een aantrekkelijk design

Barrièrevrijheid is een hoofdonderdeel van het concept van Ferrari World Abu Dhabi. Een slimline automatische draaideur met de GEZE Slimdrive EMD-F aandrijving in het entreegebied zorgt ervoor dat kinderen en bezoekers met beperkte mobiliteit makkelijk het indoor-park kunnen binnengaan. De smalle Slimdrive EMD draaivleugelaandrijvingen werden speciaal ontwikkeld, zodat draaideuren met minimale inspanningen bewogen kunnen worden. Dankzij hun constructiehoogte van slechts 70 mm en glijrailtechniek, zijn de draaivleugelaandrijvingen bijzonder geschikt voor smalle deurprofielen en beperkte ruimtes. Hun onopvallende design past naadloos in het buitengewone geveldesign van Ferrari World.

Slimme deuraandrijvingen maken plezier toegankelijk

De automatische deur in de entree opent via een bewegingsmelder of kan via een drukknop geactiveerd worden. De ’Push & Go’-functie, die kan worden in- of uitgeschakeld, maakt het ook mogelijk de deuraandrijving te activeren door kort op de deurvleugel te drukken. De automatische deur kan ook handmatig worden geopend - dankzij een geïntegreerde ‘servo-modus’ kan de deur in beide richtingen moeiteloos geopend worden. GEZE Slimdrive EMD deuraandrijvingen zijn getest overeenkomstig DIN 18650. De EMD-F aandrijvingsversie gebruikt in Ferrari World is ook toegestaan voor rook- en brandbeveiligingsdeuren. Behalve de ingangsdeur installeerde GEZE nog 41 Slimdrive EMD-F aandrijvingen in Ferrari World Abu Dhabi. De slimme draaivleugelaandrijvingen bij de ingangen van de rijactiviteiten zorgen voor barrièrevrij plezier.

GEZE-producten in Ferrari World in Abu Dhabi

  • GEZE Slimdrive EMD en EMD-F draaideuraandrijvingen