Casusstudies

‘Innovatie ontmoet emotie’: GEZE-draaideuren voor de vakbeurs van Stuttgart

De nieuwe vakbeurs van Stuttgart is in gebruik genomen in 2007, met een perfect geplande infrastructuur en unieke verbindingen voor alle verkeersmaatschappijen in heel Europa. GEZE droeg bij aan de functionaliteit en het gebruiksgemak van de nieuwe vakbeurs als een complete dienstverlener met ultramoderne deursystemen en deurdrangers.

Ultramoderne deursystemen in harmonie met het ontwerp van de vakbeurs

Glazen draaideursysteem in de gevel van de nieuwe vakbeurs.

Veilig en comfortabel: automatische draaideuren met onzichtbaar geïntegreerde sluitvolgorderegeling. Foto: MM Fotowerbung voor GEZE GmbH © MM Fotowerbung / GEZE GmbH

Overeenkomstig de plannen van de architecten uit Stuttgart Tobias Wulf en Kai Bierich is er een ultramodern, economisch en ecologisch gezien baanbrekend vakbeurslandschap ontstaan - met acht hallen en een congrescentrum op een totaal oppervlak van 100.000 m². De spectaculaire parkeerplaats met een groen dak als een vakbeurspark hangt over de snelweg. Het panel van de Immobilien Zeitung (vastgoedkrant) was ook onder de indruk van het project wat betreft architectuur, economie, innovatie en gebruiksvriendelijkheid - zij beloonden de nieuwe vakbeurs met de vastgoed-prijs (Immobilien Award). GEZE leverde complexe deur- en veiligheidstechniek voor het nieuwe vakbeursgebouw, dat perfect in het hedendaagse gebouwontwerp past.

Draaideuren: veilig gebruiksgemak in de vluchtroutes

Tweevleugelige draaideuren in brandbeveiligingsontwerp.

Royaal, veilig gebruiksgemak: automatische draaideuren geïmplementeerd als brandwerende en rookbeschermingsdeuren. Foto: MM Fotowerbung voor GEZE GmbH

De centrale ingangen van het vakbeurscomplex moeten voorbereid zijn op veel openbaar verkeer en daarom verhoogde veiligheidseisen hebben. Om deze reden werden er GEZE TSA 160 automatische draaideuren geïnstalleerd in de halgevels en uitgerust met de compacte MA 500 krachtige deurhoudmagneet voor vlucht- en toevoerdeuren. De deurhoudmagneet vergrendelt de deuren zonder ze af te dichten. In het geval van gevaar - zelfs als er een stroomonderbreking is - kunnen de deuren snel en veilig geopend worden. De trappenhuisdeuren in de hoofdhal en de geveldeuren van het internationale congrescentrum zijn ook uitgerust met draaideuren met TSA 160 aandrijvingen; ze zorgen ervoor dat beursbezoekers veilig en comfortabel een open, transparante atmosfeer kunnen betreden.

GEZE TS 5000 deurdrangers: comfortabel en onopvallend design

Close-up van GEZE-deurdranger op brandbeveiligingsdeur.

Geheel onopvallend geïntegreerd in de deurvleugel - de GEZE Boxer deurdranger met rookmelder. Foto: MM Fotowerbung voor GEZE GmbH © MM Fotowerbung / GEZE GmbH

De draaideuren in de verbindingsdoorgangen van de hallen zijn uitgerust met de GEZE TS 5000 L bovenliggende deurdranger met T-Stop glijrail. De geïntegreerde openingsbeperking voorkomt beknelling en verplettering tussen deurvleugel en stopper, waardoor de veiligheid verhoogd wordt. De T-Stop deurdranger is ook mooi om te zien, aangezien ingangen en doorgangen ontworpen kunnen worden zonder storende deurstoppers.

Brandwerende sluiter door middel van geïntegreerde rookmelders

Deurdrangers uit de TS 5000-familie worden ook gebruikt op de tweevleugelige deuren in de goederen- en media-ingangen onder de vakbeurshallen; de GEZE TS 5000 R-ISM deurdranger is uitgerust met een geïntegreerde rookschakelaarcentrale en waarschuwt de rookmelder in het geval van een brand en sluit de deur vanzelf. Dit zorgt voor een veilige en vlot lopende logistiek ook in dit gebied van het vakbeurscomplex.

Multifunctionele draaideuren met onopvallend design

De houten brandbeveiligingsdeuren in het gebouw zijn geïnstalleerd met de GEZE Boxer EFS deurdranger met geïntegreerde RSZ6 rookmelder. Dit combineert preventieve brandbeveiliging en een elegant deurdesign; deurdranger en glijrail zijn onzichtbaar geïntegreerd in de deurvleugel en zijn alleen zichtbaar wanneer de deur open is. Rook en brand worden vroeg waargenomen door middel van een verbinding met de GEZE-rookschakelaarcentrale en de brandbeveiligingsdeuren worden automatisch gesloten.

Veelzijdige deursystemen voor een ultramodern vakbeursproject

De nieuwe vakbeurs van Stuttgart is een van Europa's meest uitdagende vakbeursprojecten. Het gebouwconcept voor deursystemen, raam- en veiligheidstechniek dat GEZE implementeerde in de vakbeurs zorgt voor maximaal gebruiksgemak voor internationale bezoekers en voldoet aan de hoogste eisen aan veiligheid, functionaliteit en design.

GEZE-producten in de vakbeurs van Stuttgart

  • GEZE TSA 160 automatische draaideuren
  • GEZE MA 500 krachtige deurhoudmagneet
  • GEZE TS 5000 L bovenliggende deurdranger met T-Stop glijrail
  • GEZE TS 5000 R-ISM deurdranger
  • GEZE Boxer EFS deurdranger met RSZ6 geïntegreerde rookmelder