Casusstudies

GEZE automatische deuren bevorderen een welzijnsatmosfeer voor jonge patiënten

GEZE is ook een toonaangevende leverancier van deur-, raam- en veiligheidstechniek in het V.K. GEZE UK Ltd implementeerde ultramoderne deuroplossingen in het John Radcliffe Children's Hospital in Oxford, waarbij op vaardige wijze klinische functionaliteit wordt gecombineerd met een comfortabele atmosfeer voor de jonge patiënten.

Onzichtbare efficiëntie: Slimdrive SL schuifdeursystemen

Glazen schuifdeursystemen in de entree van het kinderziekenhuis.

Automatisch glazen schuifdeursysteem met Slimdrive SL-aandrijvingen in onopvallend 70 mm-design.

Het John-Radcliffe Children's Hospital ontworpen door architectenbureau Parry Bowen, en gebouwd overeenkomstig de meest recente ziekenhuisarchitectuur-standaarden. De echte blikvanger van de hoofdingang is de tweevleugelige automatische schuifdeur, met een krachtig GEZE Slimdrive SL aandrijvingssysteem dat bijna onzichtbaar is, dankzij zijn bouwhoogte van slechts 70 mm. De Slimdrive SL automatische aandrijving past onopvallend in de hedendaagse kliniekgevel en voert iedere dag geruisloos en efficiënt duizenden bewegingscycli uit in het drukke kinderziekenhuis.

“Wij zijn blij met het ontwerp van ons entreegebied. Het is precies dit soort atmosfeer dat wordt verwacht van een modern kinderziekenhuis. De afwerking van hoge kwaliteit levert een belangrijke bijdrage aan een comfortabele en uitnodigende atmosfeer voor patiënten en ziekenhuispersoneel,” zegt Vickie Holcroft, projectmanager in het John Radcliffe Hospital.

Automatische draaideuren: gebruiksgemak in het hele ziekenhuisgebied

De draaideursystemen uit de GEZE TSA aandrijvingsserie worden overal in het ziekenhuiscomplex gebruikt waar functionaliteit en gebruiksgemak bijzonder belangrijk zijn. De automatische TSA 160 deuraandrijving zorgt voor licht en betrouwbaar openen en sluiten van de automatische deuren, zelfs in drukbezochte zones. De TS 4000 bovenliggende deurdranger zorgt voor flexibel gebruiksgemak bij draaideuren met handmatige opening. De sluitkracht van de deurdrangers kan individueel worden ingesteld en perfect worden aangepast aan de behoeften van elk ziekenhuisgebied. Ze maken het mogelijk dat deurvleugels met minimale inspanning geopend worden, bijv. voor kinderen en zwakke volwassenen. De TSA aandrijvingen maken vervoer van bedden en/of patiënten makkelijker voor ziekenhuispersoneel.

De karakteristieke architectuur van het John Radcliffe Children's Hospital vraagt om veilige en duurzame producten die hoge belastingen kunnen weerstaan, maar toch esthetisch in het gebouwontwerp worden opgenomen. Slimdrive SL is de perfecte oplossing hiervoor. De draaideursystemen van de TSA productserie zijn ook onmisbaar in ziekenhuizen. Eenvoudige toegang waarvoor weinig inspanning nodig is, zorgt voor snelle verplaatsing in het hele ziekenhuisgebouw - een voorwaarde die levens kan redden.

Jules Quested-Williams, hoofd van Verkoop en Marketing bij GEZE UK Ltd

Toegangsbesturing voor gecontroleerde klinische afdelingen

Om de toegangscontrole tot gevoelige ziekenhuisgebieden te beschermen, werden de draaideuren naar de operatiekamers en intensive care-afdelingen ook uitgerust met een TSA aandrijving met een elektromagnetisch vergrendelingssysteem. Dit garandeert dat alleen bevoegde personen deze gedeeltes binnen kunnen.

GEZE-producten in het John Radcliffe Children's Hospital

  • TSA 160 automatische deuraandrijving
  • TS 4000 bovenliggende deurdranger