Onderwerpen

Deurdempers - deuren zacht sluiten en openen

Slaande deuren zijn verleden tijd. De GEZE ActiveStop deurdemper vangt de sluitende deuren op vóór deze dichtslaan. Vervolgens worden ze zacht en geruisloos volledig gesloten. Ongeacht of de beweging handmatig is geactiveerd, door de wind of tocht. Ook zorgen de deurdempers voor een zachte afremming in de richting van het openen en houden de deuren open. Daarmee wordt schade aan zowel de deur als de muur voorkomen en wordt het risico op (kinder)vingers tussen de deur ook aanzienlijk kleiner.

Deurgemak met intrekdemper

Met de GEZE ActiveStop deurdemper behoren dichtslaande kamerdeuren, geklemde vingers en schade aan deuren of meubels tot het verleden. De GEZE ActiveStop deurdemper kan deuren zacht stoppen en geruisloos sluiten. Dit werkt in beide richtingen: ongeacht of u de deur een kleine zet of een krachtige duw geeft. De deurdemper vangt de beweging betrouwbaar en veilig op in de richting van zowel sluiten als openen.

Wat kan er worden gedaan om te voorkomen dat deuren luid dichtslaan? Hoe blijven ze open, zelfs als er tocht is? Hoe kunnen wanden en meubels worden beschermd tegen deuren die openvliegen en vingers tegen deuren die dichtslaan? Er zijn een paar hulpmiddelen beschikbaar voor deze problemen: deze omvatten alles van wiggen tot op de vloer en de wand gemonteerde deurstoppers. Ze doen allemaal normaal hun werk, maar zijn vaak lelijk, hinderlijk en onpraktisch.

Deurdempers doen het beter. Ze zijn vaak geïntegreerd in deurdrangers in draaideuren, die deuren altijd automatisch sluiten nadat ze zijn geopend. Deze sluiten echter vaak met een klap ondanks de demping.

Dempermodellen zoals de types die we zien in kofferdeksels, kast- en keukenladen zijn daarom een elegantere oplossing voor binnen. Wanneer ze worden ingedrukt, worden ze vertraagd door de intrekdemper vlak voor het sluiten en bewegen ze zacht naar de eindpositie.

Door deze technologie op deuren toe te passen, sluiten ze langzaam, geruisloos en automatisch wanneer ze alleen op een kier worden geopend. In andere omstandigheden werken ze als een gewone deur. Of ze nu bewust worden waargenomen of intuïtief worden bediend, de intrekdempers geven altijd een comfortabel en kwaliteitsgevoel.

GEZE ActiveStop: deurdempers voor draaideuren

De GEZE ActiveStop is bijna onzichtbaar wanneer hij in de deurvleugel is geïntegreerd.

De GEZE ActiveStop is bijna onzichtbaar wanneer hij in de deurvleugel is geïntegreerd.

Zacht sluiten na vertraagde beweging

Met de GEZE ActiveStop lopen deuren vrij tussen 25 en 60 graden. Bij het sluiten wordt de deur vertraagd wanneer deze ongeveer een hoek van 25 graden bereikt dankzij de actieve demping. Vervolgens sluit hij geruisloos (SoftClose-principe). De GEZE ActiveStop voorkomt daarom niet alleen dat de deur luid dichtslaat, maar voorkomt ook schade aan de deur en beknelde vingers.

De GEZE ActiveStop is ook geschikt voor gebruik in artsenpraktijken, hotelkamers of ziekenhuizen (maar niet voor gebruik met brandbeveiligingsdeuren).

De intrekdemping aan beide zijden van de geïntegreerde variant kan in vrijwel elke standaard houten deurvleugel worden geïnstalleerd, is bijna onzichtbaar en voldoet bovendien aan de hoogste ontwerpvereisten.

GEZE ActiveStop is leverbaar als variant gemonteerd op de vleugel of op het kozijn. Hij kan gemakkelijk achteraf op bestaande houten of glazen binnendeuren worden gemonteerd en vrijwel zonder sporen worden verwijderd. Dit is een groot voordeel bij bijvoorbeeld huuraccomodaties.

Gecontroleerd openen en vastzetten van deuren

Bij het openen beweegt het systeem de deur onafhankelijk en veilig tot de vergrendelhoek, die afzonderlijk kan worden ingesteld tussen 80 en 140 graden, zodat de deur de wanden noch de meubels kan beschadigen. GEZE ActiveStop remt de deur op het juiste moment en houdt deze veilig open in de gewenste stand.

Dit betekent dat bijvoorbeeld tocht die helpt bij natuurlijke ventilatie geen probleem meer is. Deuren blijven open in de gewenste stand en slaan niet met een klap dicht. Afzonderlijke deurstoppers of deurhouders zijn niet langer nodig.

GEZE ActiveStop – voordelen in de richting van het sluiten

 • geen ongecontroleerd dichtslaan van de deur (door tocht of onoplettendheid)
 • geen schade aan het kozijn, deurvleugel enz. bij het dichtslaan van de deur
 • minimaliseert het risico van beknelde vingers
 • geen geluidsoverlast door dichtslaande deuren
 • zachte, gecontroleerde vertraging en intrekking van de deur bij het sluiten vanaf 25 graden
 • Instelbare demping

GEZE ActiveStop – voordelen in de richting van het openen

 • individuele openingsdemping tussen 60 en 140 graden
 • de variabele openingshoek kan worden ingesteld tussen 80 en 140 graden
 • bescherming van het vleugelmateriaal, muren en andere voorwerpen bij het openslaan/gooien van deuren
 • comfortabel voor gebruikers (bijv. bij het dragen van een grote tas of een kind)
 • geen vloerstopper of wandstopper nodig

Meervoudig bekroond deurcomfort!

Logo German Design Award 2016

Logo German Design Award 2016

De GEZE ActiveStop-deurdemper biedt veel ruimte voor een geweldige stijl en design, zoals wordt erkend door talrijke awards:

Duitse Design Award

De geïntegreerde versie van de GEZE ActiveStop, met een installatiebreedte van slechts 28 mm, is de winnaar van de Duitse Design Award 2016 in de categorie 'Gebouw en elementen'. De deurdemper werd ook in de FocusOpen 2015 door het Design-Center Baden-Württemberg bekroond met zilver.

Logo Focus Open 2017

Logo Focus Open 2017

ICONIC AWARDS en Focus Open

Tijdens de ICONIC AWARDS 2018 Innovative Interior bekroonde de internationale jury van vertegenwoordigers uit de sectoren design, handel en media de GEZE ActiveStop-deurdemper in de categorie gebouwuitrusting. De deurdemper “GEZE ActiveStop gemonteerd op het kozijn” ontving de “Best of Best” award.

De GEZE ActiveStop ontving zilver voor de Focus Open 2017 award voor de variant die op het kozijn is gemonteerd. De jury van het Baden-Württemberg Design Center erkende het product als een innovatieve oplossing met een uitzonderlijke ontwerpkwaliteit.

Meer over GEZE ActiveStop

Onze partners

Koop de GEZE ActiveStop online

GEZE SoftStop voor schuifdeuren

Intrekdemper voor schuifdeuren: een of beide zijden zacht vertragen.

Intrekdemper voor schuifdeuren: een of beide zijden zacht vertragen. © Exorbitart / GEZE GmbH

GEZE SoftStop is ontwikkeld voor handmatige schuifdeuren, bijvoorbeeld in woningen of kantoren. Het vertraagt de beweging van de deur zacht voor het einde van de schuifbeweging. De deurvleugels worden dan automatisch in de eindpositie geleid. Er is dus geen schok op het kozijn of op de eindaanslag, wat het materiaal beschermt en niet op de zenuwen van de gebruiker werkt! Dit betekent dat het risico van beknelling vrijwel wordt geëlimineerd.

GEZE SoftStops voor handbediende schuifdeuren kunnen eenvoudig aan één zijde of aan weerszijden worden gemonteerd. De techniek verdwijnt volledig in het spoor van de loper en wordt een onzichtbare hulp.

Productkenmerken van GEZE SoftStop

 • geschikt voor de GEZE Rollan, Perlan en Levolan schuifsystemen
 • onzichtbaar gemonteerd in het loopprofiel
 • voor lichte (tot 40 kg) tot zware schuifdeuren (tot 120 kg)
 • voor glazen, houten, metalen of kunststof deurvleugels
 • kan aan één of twee zijden worden gebruikt
 • kan worden geïntegreerd zonder dat er aan de vleugels hoeft te worden gewerkt

Voor de meest veeleisende ontwerpeisen

GEZE ActiveStop is bijna onzichtbaar. De geïntegreerde deurdemper is alleen zichtbaar wanneer hij werkt. Dankzij de compacte afmetingen is de deurdemper vrijwel onzichtbaar en voldoet hij aan de meest veeleisende ontwerpeisen.

Eenvoudige, snelle installatie

 • GEZE biedt ondersteuning voor implementatie met servicehulpmiddelen.
 • De checklist voor de GEZE ActiveStop deurgeschiktheidstest en de GEZE ActiveStop-freessjabloon garanderen een eenvoudige installatie.
 • GEZE ActiveStop kan worden gemonteerd op houten binnendeuren, zowel in opdek- als stompe deuren; optimale functionaliteit wordt gegarandeerd met een vleugelgewicht tot maximaal 45 kg.
 • Variant gemonteerd op het kozijn: voor flexibele montage achteraf van glazen en houten deuren, eenvoudig en snel te monteren
 • Geïntegreerde variant: discrete integratie in de deurvleugel met een installatiediepte van slechts 28 mm

Duurzaam vakmanschap voor onderhoudsvrije bediening

GEZE ActiveStop

 • kan afzonderlijk worden afgesteld: de afstand waarmee de deur moet openen en de sterkte van de demping voor openen en sluiten kunnen worden ingesteld naargelang de behoeften en omstandigheden in de ruimte.
 • is consistent betrouwbaar: GEZE ActiveStop is “Made in Germany”: met duurzaam en robuust vakmanschap. De deurdempers bieden de hoogste kwaliteit zonder compromissen met uitstekende functionaliteit, esthetiek en een hoog veiligheidsniveau.
 • Onderhoudsarm: GEZE ActiveStop is ontworpen voor onderhoudsarme werking.

Informatie voor dealers

De GEZE ActiveStop is in beide varianten via dealers verkrijgbaar. Een lijst met dealers waarbij wij momenteel te koop zijn, vindt u hier. Wilt u ook onze GEZE ActiveStop verkopen, stuur ons dan een e-mail.