Onderwerpen

Intelligente, stijlvolle ruimteafscheiding

Nieuwe of verschillende ontwerpen voor woonruimtes, efficiënter gebruik van kantoorruimte of flexibel gebruik van glazen puien? Geen probleem met moderne ruimteafscheidingssystemen. Ruimtes kunnen individueel worden gescheiden en opnieuw worden verbonden, door gebruik te maken van vaste of schuifwandsystemen en schuifdeuren van hout, kunststof, metaal en glas. GEZE heeft deurbeslagoplossingen aangepast aan het design voor al deze elementen van functionele architectuur.

Kamers visueel vergroten - met glazen schuifdeuren

Glazen schuifdeuren zorgen voor natuurlijk licht in de kamers.

Glazen schuifdeuren zorgen voor natuurlijk licht in de kamers.

Goed geprobeerd, maar meestal onpraktisch: kamers aanpassen aan verschillend gebruik met planken, schermen of opvouwbare scheidingswanden, of privacy of geluidsbescherming creëren met ruimteafscheidingsgordijnen of -wanden. Het effect is meestal nogal krap en donker. De oplossing die interieurontwerpers en architecten zo graag wensen: snel ruimtes verbinden of scheiden met comfortabele schuifdeuren of schuifwanden. Hier maakt het gebruik van glas vloeiende beelden en transparantie mogelijk.

Het licht zorgt er niet alleen voor dat elke ruimte breder en groter lijkt, maar natuurlijk daglicht draagt ook bij aan het fysieke en mentale welzijn van gebruikers en bewoners. Met de moderne glastechnologie kunnen ook volledige wandoppervlakken worden vervangen door glas. Elegante nieuwe kantoren, vergaderzalen, wachtkamers of woonkamers zijn het resultaat, zonder dure bouwwerken. Functionele deurbeslagen zorgen voor mobiliteit en flexibiliteit, waarbij de afzonderlijke elementen in profielen of loopprofielen worden bewogen.

GEZE-ruimteafscheiding: scheiden en verbinden met ontwerp

Handmatige schuifwandsystemen (MSW) openen, verdelen en scheiden ruimtes en passen ze flexibel aan hun specifieke gebruik aan. Het modulaire ontwerp van de MSW maakt het mogelijk verschillende systeemelementen met variërende functionaliteiten te gebruiken. Vaststaande deurvleugels kunnen worden gebruikt als dubbel- en enkelwerkende aanslagdeuren of als vaste delen. Horizontaal beweegbare vleugelementen worden daarentegen gebruikt als schuifdeuren.

Dit betekent dat een gesloten schuifdeur snel kan worden omgezet in een volledig functionele draaideur met behulp van een eenvoudig te bedienen vergrendelingsmechanisme. Het is de perfecte oplossing als de MSW glazen pui, bijvoorbeeld in winkels of cafés, niet volledig wordt geopend bij koud weer. GEZE biedt aantrekkelijke ontwerpopties met de verschillende afdekprofielen, die schuin naar het glas lopen of een modern hoekig ontwerp hebben.

Ga naar de productbrochure Handmatig schuifwandsysteem GEZE (MSW) (PDF | 3.27 MB)

Ga naar het klantportaal – MSW-configuratieprogramma

De handmatige schuifwandsystemen GEZE in het Ronald McDonald Huis

Handmatig schuifwandsysteem van GEZE (foto: Lothar Wels voor GEZE GmbH)

Handmatig schuifwandsysteem van GEZE (foto: Lothar Wels voor GEZE GmbH) © Lothar Wels / GEZE GmbH

Dankzij het nieuwste Ronald McDonald Huis in Tübingen kan de familie van jonge patiënten voor en na hun behandeling in het universitaire ziekenhuis bij hen blijven. De open architectuur van het huis zorgt niet alleen voor een uitnodigende en heldere sfeer. De doorlopende ruimte op de begane grond maakt ook een flexibel gebruik mogelijk, bijvoorbeeld voor evenementen.

De ruimte wordt geopend, gepartitioneerd en gescheiden met handmatige schuifwandsystemen (MSW) van GEZE. Dankzij de modulaire structuur kunnen systeemelementen met verschillende functies worden gebruikt. MSW is daarmee de ideale oplossing voor transparante vloerplanning.

Het GEZE Pendulo systeem bestaat uit verschillende een- en tweevleugelige deuren met en zonder bovenlicht en vaste zijdelen die naar behoefte met elkaar kunnen worden gecombineerd.

Het GEZE Pendulo-systeem

Pendulo volledig glazen wandsysteem van GEZE

Een transparante scheiding in kantoren, in winkelinrichting of thuis: veel verschillende elegante oplossingen worden werkelijkheid met het Pendulo-systeem. Het bijzondere ervan: het GEZE-systeem verbergt de intelligente technologie – een geïntegreerde deur dichterbij – in het lagere designerprofiel. Dit betekent dat de deur in beide richtingen kan worden geopend, het zorgt voor een gebalanceerde sluitbeweging en het zwenkt voorzichtig terug naar de ruststand. De planning van het glazen wandsysteem van GEZE is ook eenvoudig: met de online Pendulo-configuratietool kunnen complete oplossingen afkomstig van één adres snel en eenvoudig worden ontworpen op basis van individuele wensen.

Ga naar het klantportaal - Pendulo-configuratieprogramma

Toepassingsgebieden van GEZE Pendulo

  • Ruimteafscheidingen tussen kantoren en gangen
  • Vergaderruimtes voor verschillende doeleinden
  • Wachtruimtes in medische praktijken
  • Winkelpuien in winkelcentra
  • Windvangoplossingen in particuliere en commerciële gebieden

Schuifdeurtechnologie van GEZE: slanke technologie – zeer duurzaam

GEZE biedt diverse deurbeslagoplossingen voor functionele en visueel aantrekkelijke schuifdeursystemen, ruimteafscheidingswanden of andere te bewegen elementen. Deze bestaan uit een loopprofiel en een daarin geplaatste loopwagen die de daarmee verbonden schuifdeurvleugels van glas, hout of metaal beweegt. De grote voordelen zijn het zacht lopen en een slank ontwerp. Een omvangrijk assortiment accessoires biedt diverse oplossingen.

Rolwagen en designbeslag van GEZE voor handbediende schuifdeuren

  Schuifdeuren Schuifluiken
  Rollan
40 NT
Rollan
80 NT
Levolan
60
Levolan
120
Perlan
140
Perlan
AUT-NT
Perlan
140 KS
Perlan
AUT 2
Vleugelgewicht
(max.)
40 kg. 80 kg 60 kg 120 kg 140 kg 80 kg 140 kg 120 kg
Loopcomfort ** **** ****** ****** ***** ****** ***** ******
Vleugelmateriaal  
Hout

Kunststof

Metaal

Glas - -

Corrosiebescherming

Klasse 1

Klasse 1 Klasse 3 Klasse 3 Klasse 2 - Klasse 4 -

● = speciaal geschikt voor
○ = ook geschikt voor
- = niet

De rollenschuifbeslagen Rollan en Perlan zijn voornamelijk ontworpen voor binnendeuren, maar Perlan is ook geschikt voor gebruik buiten.

Veel mogelijkheden voor ontwerp tijdens de planning

GEZE biedt een breed assortiment aan oplossingen voor functionele, heavy-duty en esthetische ruimtescheidingen met schuifdeuren, schuifwandsystemen en volledig glazen wandsystemen met veel mogelijkheden voor ontwerp tijdens de planning.

Planners kunnen het handmatige schuifwandsysteem (MSW) en het volledig glazen wandsysteem Pendulo en Levolan 60/120 online configureren met behulp van configuratietools.

GEZE biedt ook training op het gebied van systemen met webinars, hetzij bij een dochteronderneming van GEZE of op locatie bij de klant. De klant ontvangt voor elk voorstel volledige projectgerelateerde technische documentatie. Op aanvraag zijn er speciale oplossingen voor planners beschikbaar.

Snelle en eenvoudige montage

GEZE-oplossingen hebben ook vele voordelen voor verwerkers: MSW en Pendulo hebben geen glasbewerking nodig voor deurrails en vastpaneelprofielen. Beide systemen kunnen eenvoudig en snel op de bouwplaats worden geïnstalleerd.

Met MSW maakt een LSG-hechtbeugel het gebruik van gelaagd veiligheidsglas mogelijk zonder extra profiel- of glasbewerking.

Snelle en eenvoudige montage vanaf de voorzijde en met slechts één installatiegereedschap dankzij het Levolan Smart-fix-montagesysteem.

Handige bediening van handmatige schuifwandsystemen

De uitstekende loopeigenschappen en geruisloze bediening dankzij geleide boogtechnologie vereisen slechts weinig kracht om de glazen elementen handmatig te bewegen. De volledige opening van bijv. winkelpuien met de loopwagens MSW SmartGuide maakt het systeem uiterst flexibel.

Het schuifbeslagsysteem Perlan is bijzonder robuust, met name in druk gebruikte woon- en kantoorruimtes:

  • loopt continu zacht dankzij twee binnenliggende precisiekogellagers in elke loopwagen, het ontwerp van het loopprofiel en de ruim bemeten draagrollen
  • Corrosiebescherming voor het gebruik in enigszins vochtige binnenruimtes en daardoor lange levensduur dankzij binnenliggende, afgedichte kogellagers. Het loopprofiel in geanodiseerde legering vermindert schuring en garandeert tevens een betere corrosiebescherming.
  • De zachte intrekking in de eindpositie dankzij de GEZE Perlan 140 SoftStop beschermt de deur- en het deurbeslag en verlengt de levensduur.