Slimme gebouwautomatisering in het hoofdkantoor van GAG in Keulen met GEZE Cockpit en BACnet

Net als GEZE gelooft GAG Immobilien AG – de grootste verhuurder van Keulen – in leefbare gebouwen. Slimme gebouwautomatisering betekent dat moderne kantoor- en woongebouwen steeds comfortabeler, efficiënter en veiliger worden. Het is dus absoluut logisch dat het nieuwe hoofdkantoor GAG in Keulen nu is uitgerust met een gebouwbeheersysteem (GBS) dat GEZE's slimme oplossingen samen met BACnet gebruikt.

Veelzijdig gemengd gebruik: GAG's hoofdkantoor in Keulen

Kantoor en woongebouw op het terrein van GAG Immobilien AG in Keulen © Jens Willebrand / GEZE GmbH

GAG Immobilien AG brengt moderne kantoor- en woongebouwen samen. © Jens Willebrand / GEZE GmbH

Het hoofdkantoor van GAG Immobilien AG bevindt zich in een gebouw met zes verdiepingen met in totaal 12.400 m2 verhuurkantoorruimte, die wordt bezet door het hoofdkantoor van GAG en andere huurders. Naast kantoren zijn er ook 159 appartementen, meerdere speelgelegenheden voor jonge kinderen, een openbare speeltuin en een ondergrondse parkeergarage op het terrein van 15.000 m2 van dit veelzijdig gebruikte eigendom.

Meer veiligheid, gebruiksgemak en efficiëntie door middel van slimme gebouwautomatisering

Buitenaanzicht van de hoofdingang van GAG Immobilien AG in Keulen

GEZE Cockpit zorgt voor slimme gebouwautomatisering in het hoofdkantoor van GAG. © Jens Willebrand / GEZE GmbH

Met een gebouw dat op zoveel verschillende manieren wordt gebruikt, spelen veiligheid, efficiëntie en gebruiksgemak een centrale rol. Om deze vereisten te beantwoorden met slimme oplossingen werd besloten een automatisch gebouwbeheersysteem te introduceren. Het was een criterium dat dit superieure gebouwbeheersysteem (BMS) van Priva ook in staat zou moeten zijn controle en visuele presentatie te bieden van alle externe deuren, d.w.z. hoofd- en zij-ingangsdeuren en ook nooduitgangsdeuren.

Succesvolle integratie GEZE Cockpit in Priva-gebouwbeheersysteem met BACnet

De algemene aannemer (AA) nesseler bau gmbh gebruikte GEZE-oplossingen om de deurcomponenten in een netwerk te verbinden: GEZE Cockpit draagt de gegevens via BACnet-IP over aan het Priva-gebouwbeheersysteem.

Wat BACnet speciaal maakt: soepele communicatie

Ontvangstgebied van hoofdkantoor GAG Immobilien AG © Jens Willebrand / GEZE GmbH

Een uitnodigende atmosfeer in het hoofdkantoor van GAG. © Jens Willebrand / GEZE GmbH

Als een systeem gebruik maakt van producten van meerdere producenten, die in een netwerk gecombineerd moeten worden met behulp van één protocol, kunnen BACnet automatiseringsstations op deuren en ramen en ook verwarmings-, airconditionings-, verlichtings- en zonweringssystemen van verschillende producenten informatie met elkaar uitwisselen zonder dat er licentiekosten ontstaan voor speciale transmissiehardware. GEZE-netwerkoplossingen met BACnet ondersteunen daarbij planning en bediening, waardoor processen slank en efficiënt worden.

GEZE Cockpit zorgt voor comfortabele besturing en overzicht

Doordat alle gebouwsystemen hetzelfde netwerk delen, betekent het dat geüpdatete statusinformatie, bedrijfsmodus of voorgeprogrammeerde functies comfortabel op afstand gecontroleerd en bediend kunnen worden met GEZE Cockpit – zelfs met tijdsbesturing.

Betere veiligheid met in netwerk verbonden deuren

Het GEZE Cockpit-dashboard met gebruiksvriendelijke interface © GEZE GmbH

GEZE Cockpit biedt optimale transparantie en intuïtieve bediening. © GEZE GmbH

Een ander voordeel is dat de controlefuncties geconfigureerd kunnen worden om aan individuele vereisten te voldoen, zoals een e-mailmelding die dient als een alarm in het geval van ongeautoriseerde deuropeningen of wanneer de nooduitgangsknop wordt geactiveerd. Het hoofdkantoor van GAG kan dan snel reageren, als een deur zonder autorisatie wordt geopend of als er een noodsituatie is.

Bovendien kunnen naast deuren en ramen ook de verwarming, airconditioning, verlichting en zonwering worden geïntegreerd in het smart gebouwnetwerk met GEZE Cockpit en BACnet. Hierdoor worden gebouwen nog slimmer en meer leefbaar.

De voordelen van GEZE's slimme systeemintegratie: transparantie, gebruiksgemak en verlaagde kosten

  • Ongecompliceerde systeemintegratie: GEZE Cockpit is 100% geïntegreerd in het Priva-gebouwbeheersysteem. Het wordt bovendien ook makkelijk geïntegreerd in de Priva-apps – een slimme en flexibele oplossing.
  • Optimale transparantie: de oplossing met één dashboard geeft een vereenvoudigd overzicht, aangezien de deurstatus gecontroleerd en bestuurd kan worden via het GBS bij de receptie – dit maakt het hoofdkantoor van GAG veiliger en efficiënter.
  • Efficiëntie: de aanzienlijke reductie in de IT-infrastructuur bespaart enorm veel kosten tijdens de bediening. Bovendien biedt een aanpassing van de servicehotline nog meer potentiële besparingen van gebruikskosten.

GEZE Cockpit met BACnet zorgt voor een perfecte integratie in het Priva GBS. We zijn onder de indruk van GEZE-oplossingen met hun optimale planningsondersteuning en snelle realisatie van het project. De goed geplande en goed functionerende samenwerking tussen GEZE en Schrupp, het bedrijf verantwoordelijk voor installatie en inbedrijfstelling, liep net zo soepel als wij ons als klant konden wensen.

Norbert Klein, nesseler bau gmbH

Slimme GEZE-oplossingen maken gebouwen nog meer leefbaar in de toekomst: verdere samenwerking en specifieke projecten zijn al in voorbereiding.

GEZE-producten op het hoofdkantoor van GAG in Keulen

  • GEZE-deurbesturingsapparaten op 35 deuren in het hele gebouw
  • GEZE Cockpit (vooraf geconfigureerd in overeenstemming met klant en gebouwbeheersysteemspecificaties en geïntegreerd in de centrale schakelkast)