Casusstudies

Complete synergie: GEZE-deursystemen en IGG geïntegreerde 100% glazen systemen in het Great Northern designerhotel

Er bestaat geen twijfel over: de vereisten van de hotelindustrie wat betreft functionaliteit en design worden steeds hoger. Het is uiteindelijk het doel om gasten in ieder opzicht een indrukwekkende ervaring te bieden. Het Great Northern Hotel, recentelijk gebouwd in de Deense stad Kerteminde en een van Europa's meest ambitieuze golf- en spa-hotels, is geen uitzondering. GEZE leverde 110 deurdrangers, automatische schuifdeursystemen en geïntegreerde automatiseringssystemen voor de buitengewone ontwikkeling, om comfortabele functionaliteit met een onopvallend design te combineren.

Het Great Northern Hotel combineert Scandinavisch design met Noordse natuur

GEZE-deursystemen in de entree van het Great Northern Hotel in Denemarken.

Een warm welkom: GEZE-deursystemen begroeten gasten in het Great Northern Hotel in Denemarken. © Morten Bak / GEZE GmbH

Gelegen in de Deense stad Kerteminde, biedt het Great Northern Hotel luxe en vermaak met golf, hotel, restaurant en spa-voorzieningen van een uitzonderlijke internationale standaard. Zijn golfbanen werden bijvoorbeeld ontworpen door Nicklaus Design – ‘s werelds toonaangevende architecten van golfbanen. De oorspronkelijke plannen voor Great Northern werden opgesteld in 2011. De opening van de exclusieve spa in 2019 stond voor de voltooiing van het hele project, met inbegrip van een 18-hole golfbaan, clubhuis, hotel en spa-voorzieningen – om zo een hotel te creëren dat niet alleen gasten en enthousiaste golfspelers bevalt, maar ook liefhebbers van architectuur en design.

De gebouwen van Great Northern beschikken over een opvallende maar stijlvolle mix van Noordse architectuur en internationale flair. De selectie van materialen, zoals licht, met de hand uitgesneden zandsteen, donker hout, warm koper en glas, ondersteunt de organische uitdrukking van de prachtige natuurlijke Noordse omgeving van het golf- en spa-resort.

Strenge functionele en designstandaarden, tot in het fijnste detail

GEZE IGG geïntegreerde volledig glazen systeem in de entreedeuren van het Great Northern Hotel.

Succesvolle integratie: het IGG geïntegreerde volledig glazen systeem van GEZE vormt een aanvulling op het designconcept van de hotelingang. © Morten Bak / GEZE GmbH

De Deense deurproducent Vahle A/S heeft uitgebreide werkervaring in hotelmeubilair en leverde alle binnendeuren van het gebouw door middel van E+N Arkitekter. Zodra de inkt op de tekeningen van de architect droog was, begon Vahle A/S met het zoeken naar de best mogelijke manieren om te voldoen aan de hoge functionele en designstandaarden voor de deuren van het gebouw. 

“In de hotelindustrie zijn deuren een steeds belangrijker element van architectuur en expressie. De deuren moeten conform wettelijke functionele vereisten zoals brand- en rookwering zijn, bovendien geluiddicht zijn en niet te vergeten stijlvol. Deurdrangers en scharnieren moeten daarom in de deuren geïntegreerd worden. Bijgevolg zoeken leveranciers ernaar om zeer kleine, geïntegreerde deurdrangers te ontwikkelen. Zelfs een paar millimeter maken een groot verschil. GEZE-deurdrangers voldoen aan deze hoge vereisten.” Bo Vejen, verkoopmanager bij Vahle A/S.

In totaal leverde Vahle A/S 174 donker afgewerkte eiken binnendeuren voor het hotel, de spa en het clubhuis. Hiervan zijn 110 deuren uitgerust met geïntegreerde deurdrangers van GEZE.

GEZE's geïntegreerde deurdrangers zijn de kleinste en beste op de markt en ze passen perfect bij de behoeften van het Great Northern Hotel. Het uiterlijk van de deuren wordt niet gecompromitteerd door de scharnieren of deurdrangers, die binnenin de deur verborgen zitten.

Bo Vejen, verkoopmanager bij Vahle A/S
100% glazen schuifdeur met deurautomatisering van GEZE in het Great Northern Hotel.

Stijlvolle oplossing: een glazen schuifdeur met deurautomatisering van GEZE © Morten Bak / GEZE GmbH

Stijlvol en functioneel: automatische schuifdeuren

Een indrukwekkende dubbel-telescopisch uittrekbare schuifdeur, volledig in glas, scheidt het restaurant en de loungezone van de receptie. GEZE-deurautomatisering zorgt voor volledige toegang met de optie om de deuren te vergrendelen in de volledig open positie indien nodig.

Meer over ons GEZE-schuifdeursysteem Slimdrive SLT

Automatische deursystemen zorgen voor barrièrevrij gebruiksgemak

In een hoogwaardig hotel en restaurant zoals Great Northern wordt het allergrootste belang gehecht aan comfort. Gasten en personeel moeten kunnen genieten van barrièrevrij gebruiksgemak op de hele locatie. Met dit in gedachten zijn alle interne schuifdeuren uitgerust met geautomatiseerde GEZE-deursystemen, met inbegrip van die in de keuken en het restaurant, evenals de externe en de verandadeuren die naar de spa en het clubhuis leiden. 

Gedetailleerd aanzicht van een automatisch deursysteem van GEZE, geïntegreerd in een deurkozijn van het Great Northern Hotel.

Onopvallende oplossing: het automatische deursysteem van GEZE is geïntegreerd in het deurkozijn. © Morton Bak / GEZE GmbH

Toegangscontrolesystemen: voor de hoge veiligheidsvereisten van de hotelindustrie

Het is belangrijk dat gast- en serviceruimtes in hotels op onopvallende wijze gescheiden worden. Om deze reden leverde GEZE automatische deuraandrijvingen met een geïntegreerd persoonlijk veiligheidssysteem. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de personeelsingang naar de spa te beveiligen en de toegang tot de technische ruimte te beperken. 

Kom meer te weten over veiligheid en toegangsbesturing

Ambitieuze architectuur vraagt om unieke oplossingen

Om het stijlvolle design van het gebouw te benadrukken, kozen de architecten ervoor de schuifdeuren te automatiseren met systemen geïnstalleerd in het plafond. GEZE-oplossingen bleken ook in dit gebied indrukwekkend te zijn: GEZE is de enige leverancier op de markt die schuifdeurautomatisering ontwikkeld heeft voor geïntegreerde volledig glazen systemen. 

Ontdek individuele schuifdeuroplossingen voor unieke toepassingen

Meer over onze geïntegreerde volledig glazen systemen

Veilig en praktisch: gecentraliseerde gebouwaansturing

In een belangrijk resorthotel zoals Great Northern is het beslist noodzakelijk dat alle processen vlot verlopen. Een centraal gebouwbeheersysteem is heel nuttig wat dit betreft. Domotica maakt het gebruik van het gebouw veiliger, comfortabeler en energie-efficiënter. Dit is waarom alle GEZE-oplossingen gecombineerd zijn in een enkel besturingssysteem, zodat ze vanuit een centrale locatie beheerd kunnen worden.

Het Great Northern Hotel is een ongelooflijk boeiend project, aangezien de designarchitectuur extreem speciaal en ambitieus is. Wij verbeteren ons profiel op het gebied van hotelconstructies en zijn blij dat wij kunnen helpen bij het oplossen van uitdagende taken, zoals het verbergen van alle automatisering in zowel normale deuren als in 100% glazen systemen, terwijl op hetzelfde moment wordt voldaan aan de hoogste functionele vereisten met betrekking tot wettelijke bepalingen zoals brand- en rookwering.

Kent Hvidtfeldt van GEZE Denemarken
In het Great Northern Hotel in Kerteminde lopen stenen muren, houten panelen en glazen schuifdeuren combineren vloeiend met onopvallende GEZE-deursystemen.

In Great Northern zijn alle elementen volledig in overeenstemming met elkaar – van de stenen muren en houten panelen tot de glazen schuifdeuren met onopvallende GEZE-deursystemen. © Morten Bak / GEZE GmbH

GEZE-oplossingen, goed doordacht tot in het fijnste detail

“De hotelindustrie vraagt steeds meer om oplossingen die minimaal en verdekt zijn en die gelijktijdig grote glazen deuren of zware metalen deuren kunnen bedienen. Wij besteden meer tijd aan het advies geven over de oplossingen en hun beperkingen, en met GEZE als adviseur kunnen wij precies leveren waar het bedrijfsleven om vraagt. Wij hebben een voortreffelijk partnerschap met GEZE en wij kennen hun producten heel goed. Great Northern is een groot gebouw, maar het zijn de kleine, goed doordachte en esthetische details die voor ons van belang zijn. En GEZE heeft zeer veel bijgedragen om ze te verfijnen,” zegt Bo Vejen, verkoopmanager bij Vahle A/S.

GEZE-producten in het Great Northern Hotel in een oogopslag