Casusstudies

GEZE-deurdrangers: gebruiksgemak op het hoogste niveau

Het eerste bergresort van Duitsland bevindt zich in het hart van de Beierse Alpen. Het concept van het Berchtesgaden Kempinski Hotel combineert luxe moderniteit met natuurlijke elementen. GEZE heeft het 5-sterren hotel uitgerust met innovatieve producten zoals de GEZE Boxer geïntegreerde deurdrangers.

GEZE-deursystemen voor de hoogste designeisen

Het Kempinski Hotel Berchtesgaden, gelegen op een hoogte van meer dan 1000 m, werd ontworpen door de gerenommeerde architecten Kochta uit München. Natuurlijke kleuren en vormen zijn net zo belangrijk voor het ontwerp van het resort als de selectie van materialen en het verlichtingsdesign. De ultramoderne deurtechniek door GEZE is volkomen in overeenstemming met het designconcept van dit extravagante project.

Automatische 100% glazen schuifdeuren in het entreegebied

Glazen automatische deur in de hotelingang.

Elegant design: glazen schuifdeuren met Slimdrive SL aandrijving in de entree.

Twee volledig glazen geautomatiseerde schuifdeuren in de hoofdingang van het hotel heten gasten welkom. GEZE selecteerde het GEZE IGG geïntegreerde volledig glazen systeem voor de automatische deur, waarin profielen en deurbeslag onzichtbaar in de bewegende vleugels zijn opgenomen. In combinatie met de Slimdrive SL aandrijving, die slechts 70 mm hoog is, is deze oplossing zowel elegant als functioneel. Behalve door zijn geringe constructiehoogte wordt Slimdrive SL ook gekenmerkt door zijn veelzijdige inzetbaarheid - de deuraandrijving is ook gecertificeerd onder DIN 18650. De minimalistische 100% glazen schuifdeuren vormen een contrast met de gevel van natuurlijk steen en passen perfect bij het volledige designconcept van het bergresort.

GEZE Boxer – elegant geïntegreerde deurdranger

Het Berchtesgaden Kempinski Hotel biedt 126 gastenslaapkamers en twaalf suites. Alle slaapkamerdeuren zijn consequent uitgerust met GEZE Boxer deurdrangers om gasten en personeel optimaal gebruiksgemak te bieden. De geïntegreerde deurdrangers uit de Boxer-serie passen bijna onzichtbaar in de deurvleugel, waardoor ze ideaal zijn voor het exclusieve kamerconcept van het luxueuze hotel. GEZE biedt Boxer deurdrangers in twee verschillende deurdrangermaten.

  • Maten 2-4 bewegen deurvleugels met een breedte van max. 1.100 mm en een gewicht van max. 130 kg
  • Maten 3-6 bewegen deurvleugels met een breedte van max. 1.400 mm en een gewicht van max. 180 kg

De geïntegreerde Boxer ISM deurdranger met mechanische sluitvolgorderegeling is geschikt voor gebruik op tweevleugelige deuren. De Boxer E-ISM-versie biedt extra gebruiksgemak en verhoogde veiligheid en is ook uitgerust met een elektromechanische vastzetinrichting evenals een mechanische sluitvolgorderegeling.

Functionele vloerveren voor grote deuren in ganggebieden

Ganggebied met glazen afscheidingswand en open glazen deur.

Zware gangdeuren kunnen individueel open worden gehouden met GEZE-vloerveren.

Een deel van het ganggebied van het Berchtesgaden Kempinski Hotel is gescheiden met 100% glazen afscheidingswanden. De ruimtes kunnen betreden worden via grote glazen deuren. GEZE heeft de zware deuren gemonteerd op structurele riemen uitgerust met de TS 550 E-G vloerveer en de TS 550 E-IS-G-versie met een geïntegreerde sluitvolgorderegeling voor tweevleugelige deuren. Het hoogbelastingsvermogen van de vloerveren, de vergrendelhoek met variabele aanpassing en de verstelbaarheid van andere parameters zoals sluitkracht en snelheid speelden een belangrijke rol in de beslissing om voor deze oplossingen te kiezen.

GEZE-producten in het Berchtesgaden Kempinski Hotel

  • GEZE IGG geïntegreerde volledig glazen systemen
  • Slimdrive SL aandrijving
  • GEZE Boxer deurdranger
  • TS 550 E-G vloerveer
  • TS 550 E-IS vloerveer