Casestudy's

Glazen scheidingswandsystemen benadrukken het buitengewone design van het Novotel-hotel Heathrow

Als u de beoordelingen van het Novotel London Heathrow Airport doorneemt, ziet u naast de gebruikelijke opmerkingen van 'nieuw, schoon, comfortabel', verrassend vaak termen als 'modern design' en 'ongewone sfeer'. GEZE-producten, zoals ons glazen scheidingswandsysteem en onze automatische schuifdeuren, staan ook achter deze gastbeoordelingen.

GEZE is betrokken bij alle ontwikkelingsfasen van een project

Als we onze klanten optimaal moeten ondersteunen, is het belangrijk dat we in een vroeg stadium bij een project worden betrokken. Vooral als er speciale eisen worden gesteld aan het ontwerp en de esthetiek, omdat dit onnodige en soms omslachtige bewerkingen kan voorkomen. We maken hiervoor gebruik van Global Account Management (GAM), dat onze klanten ondersteunt vanaf het begin van een project tot aan doorlopende service en onderhoud. Het team van GEZE UK GAM, dat verantwoordelijk is voor de hotelgroep, heeft vanaf het begin nauw samengewerkt met de bouwers en ontwikkelaars van de Nine Group, de Londense interieurarchitecten Koncept Interior Design en de uit Kent afkomstige ijzerhandelaren Franchi plc.

Het volledige team van GEZE UK werkte nauw samen aan het project, van verkoop en distributie tot service en financiën, om tegemoet te komen aan de specifieke eisen van de klant. Ze voerden bezoeken op locatie uit en adviseerden over zaken die verband houden met onze installaties. Het resultaat is een zeer indrukwekkend hotel dat de lat binnen de sector echt hoger legt. Het is een hotel met vele fantastische kenmerken dat duidelijk aantoont dat betaalbare luxe haalbaar is.

Andy Howland, Sales and Marketing Director bij GEZE UK

Automatische schuifdeuren bij de ingang van het hotel - op hun best met een GEZE Slimdrive

Het gaat om eerste indrukken, vooral voor hotels die op de eerste plaats indruk willen maken op hun gasten, en op de tweede plaats hen ook op een comfortabele en toegankelijke manier willen ontvangen. Daarom heeft een goed hotel functionele, veilige deuren nodig, maar ook deuren die passen bij het ontwerp en het comfort van de gasten zo 'onzichtbaar' mogelijk ondersteunen. GEZE Slimdrive SL NT sluit perfect aan op deze eisen: een automatisch lineair-schuifdeursysteem voor nooduitgangstrajecten, dat ook ideaal is voor glazen gevels met de hoogste ontwerpverwachtingen. Met een hoogte van slechts 7 cm is de hier geïnstalleerde Slimdrive bijna onzichtbaar, werkt vrijwel geruisloos en kan toch gewichten tot 125 kg verplaatsen. Slimdrive is bij uitstek geschikt voor gebouwen met hoge bezoekersaantallen, zoals het Novotel dat zich direct op de luchthaven van Heathrow bevindt. Sensoren op de deuren zorgen voor veiligheid, zodat kinderen of mensen die in de deuropening staan niet vast komen te zitten tussen de schuifdeuren.

Automatische schuifdeuren - GEZE Slimdrive begroet hotelgasten

Onze automatische schuifdeur past ideaal op de trap naar de receptie en zorgt samen met de baldakijnkrans voor een indrukwekkende otelentree.

Een verscheidenheid aan ruimteafscheidingsontwerpen, dankzij handmatige schuifwandsystemen van GEZE

In het interieur van het hotel is de ruimteafscheiding tussen de bar en het restaurant direct een blikvanger. Hier helpt ons op maat gemaakte handmatige schuifwandsysteem (MSW) de ruimte te openen of te verdelen voor verschillende doeleinden, zoals privé-evenementen of ontbijtservice. De glazen panelen – negen in totaal – harmoniëren met de natuurlijke vormen en patronen van lucht en wolken, en passen perfect in het luchtige gevoel van de ruimte. Met de door GEZE ontwikkelde SmartGuide loopwagen kunnen alle vleugelvarianten comfortabel, eenvoudig en uiterst gebruiksvriendelijk worden uitgevoerd. Het intelligente glazen scheidingswandsysteem maakt zo de consequente creatie mogelijk van ruime, eigentijdse architectuur en zet maatstaven in het unieke ontwerp van de bar en de ruimte voor het restaurant.

Meer informatie over handmatige schuifdeursystemen

Glazen scheidingswandsysteem

Met ons variabele en eenvoudig te bedienen glazen scheidingswandsysteem kan dezelfde ruimte moeiteloos op veel verschillende manieren worden geconfigureerd, zonder dat de ruimte beperkt aanvoelt.

Veilig en stil sluiten van de deur - belangrijk voor het gemak van de hotelgasten

Individueel aanpasbare sluitkracht helpt bij het verminderen van het geluid dat ontstaat wanneer mensen de ruimte binnenkomen of verlaten.

GEZE TS 2000 deurdranger © GEZE GmbH

Hotels hebben veel deuren, met veel verschillende eisen waaraan moet worden voldaan - en het Novotel Heathrow vormt daarop geen uitzondering. Het hotel beschikt over maar liefst 166 kamers, een fitnessruimte, een bibliotheek, vergaderruimtes, een restaurant en een bar op het dak met uitzicht op de start- en landingsbaan van de luchthaven. 'Rust' en 'geluidsreductie' zijn de belangrijkste onderwerpen voor hotelgasten - vooral in de buurt van een luchthaven. Dichtslaande hoteldeuren van gasten die hun kamers verlaten is een veelgehoorde klacht. Niet hier: onze GEZE-deurdrangers worden op alle deuren gebruikt om ervoor te zorgen dat ze vrijwel geruisloos sluiten, en dus andere hotelgasten niet storen. Dit wordt bereikt dankzij de aanpasbare sluitkracht, die afhankelijk van het gewicht van de deur individueel kan worden ingesteld. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat de deuren veilig worden gesloten, om te voldoen aan de wettelijke brandveiligheidsvoorschriften.